Vanlige spørsmål og svar om levende lys

Her får du svarene på de vanligste spørmålene rundt levende lys

1.Lyset mitt renner. Hva gjør jeg?

SVAR: Påse at lyset ikke står i trekk eller i nærheten av varmekilder. På kubbelys er det viktig å trimme kantene. Sørg for at lyset står rett.

 

2.Jeg er ikke fornøyd med lysene jeg har kjøpt hos dere. Hvordan kan jeg reklamere på lys? 

SVAR: Vi har 100% fornøydgaranti på våre lys, det vil si at du kan levere tilbake lys du ikke er fornøyd med og bytte de inn i nye lys eller få pengene tilbake. Her kan du lese mer om vår lysgaranti

 

3. Hvordan kan man unngå at lyset soter? 

SVAR: Pass på å holde veken til ca. 1 cm under hele lysets levetid. Sørg for at lyset ikke står i trekk - hvis flammen blafrer vil dette føre til mer soting enn nødvendig. 

 

4.Bør jeg sette lyset på et lysfat?

SVAR: Ja, du må alltid bruke en egnet lysholder eller et lysfat som tåler varme. Dette gjelder også for lys som kommer ferdig i glass, eller andre beholdere.  

 

5.Hvor tett kan lysene mine stå? 

SVAR: Vi anbefaler å ha 10 cm mellom lysene for å unngå for høy varmeutvikling. I en lykt er det spesielt viktig å tenke på avstand og antall lys inne i lykten, i forhold til størrelsen på lykten. 

 

6.Hva bør jeg tenke på i forhold til lyssikkerhet?

SVAR: Forlat aldri et levende lys, og påse at det står utenfor rekkevidde for barn og dyr. Sett deg inn i lysenes brukerveiledning for sikkerhetens skyld.

 

7.Jeg har varmepumpe – hvor bør jeg plassere lysene mine?

SVAR: Lysene bør ikke stå i umiddelbar nærhet av trekken fra varmepumpen. Varmepumper påvirker sirkulasjonen av luften i rommet, sørg for at du setter lys steder der flammen ikke blafrer. 

 

8.Har det noe å si hvordan lysholder jeg bruker til lysene?

SVAR: Ja, det har stor betydning. Alle lys må stå på et brannsikkert underlag eller i en egnet lysholder. Det er viktig at lysene får nok luft for å unngå overtenning og soting. 

 

9.Hvordan kan jeg sørge for at lysene brenner lenge og pent? 

SVAR: For å få mest mulig glede av dine lys så anbefaler vi å følge brukerveiledningen som vi har laget. Da vil lysene brenne lenge, jevnt og sote mindre. 

 

10.Jeg kjøper helst telys i klar kopp. Er det noe spesielt jeg må tenke på? 

SVAR: Ja, telys i plastkopp må ikke brukes i metallbelagte lysholdere, da metall leder varme og det blir for høy varmeutvikling. Det er også viktig å påse at veken står midtstilt i koppen og at veken er rett, dette er for å unngå at veken lener seg mot plastkanten. 

11.Lyset brenner skjevt, hvordan kan jeg unngå dette?

SVAR: Påse at lyset ikke står i trekk eller i nærheten av varmekilder. På kubbelys er det viktig å trimme kantene. Sørg for at lyset står rett.

12.Jeg opplever at lyset smelter fort og ujevnt i lyktene mine. Er det noe jeg gjør feil?

SVAR: I en lykt vil temperaturen stige når stearinlyset tennes. Vi anbefaler derfor rustikke lys i lykter, da de er produsert for å tåle en høyere temperatur. I mindre glasslykter anbefaler vi telys i høy kopp.