Eltefrie rundstykker

Til påskefrokosten er det godt med hjemmelaget bakst. Med disse enkle eltefrie rundstykkene er det ingen sak å servere ferske rundstykker i påsken.

Eltefrie rundstykker

Eltefrie grove rundstykker (ca 12 stk)

Vår kollega Ida har laget en enkel og god oppskrift som du kan gjøre klar kvelden før. Deigen skal stå i romtemperatur natten over. Rundstykkene får et rustikk utseende og passer ypperlig til påskefrokosten.

450 g hvetemel

50 g kruskakli eller annet grovt mel

¼ ts tørrgjær

4 dl vann

Evt frø/korn til å strø på toppen

Slik gjør du:

Bland sammen det tørre i en bolle, tilsett deretter vannet. Deigen skal være klissete. Dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken natten over, til deigen er ca dobbel størrelse.

Fordel deigen i 12 muffinsformer. Bruker du muffinsbrett kan du spraye litt formfett i formen før du heller oppi deigen, men det trenger du ikke hvis du bruker silikonform. Strø over frø hvis du ønsker.

Sett rundstykkene i kald ovn og skru på 200°C. Ferdig på ca 30 min.

 

Se også: Idas oppskrift på påskekake

{{ item.Data.CampaignBannerText }}
{{item.Data.Description || item.Data.Name}}

{{item.Data.Brand || " "}}

{{item.Data.MainAttribute || " "}}

{{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}

{{item.Data.CampaignPrice.Amount | number : 2}} {{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}