Eplekake i ovnsform

Eplekake i ovnsform

3 stk eple
Saften av 1 stk sitron

250 gr. romtemperert smør
250 gr. sukker
4 stk egg
250 gr.hvetemel
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver

Topping:
2 ss sukker, 1 ss malt kanel(100 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter)

Eplekake


SLIK GJØR DU
1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.
2. Skrell epler, del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle med kaldt vann tilsatt sitronsaft
3. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
4. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.
5. Smør en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm og hell i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
6. Stikk epleskivene ned i deigen i et fint mønster. Fortsett å «mette» deigen med epleskiver til du har brukt opp alle.
7. Dryss over sukker, kanel og evt. hakkede mandler/nøtter.
8. Sett kaken midt i ovnen og stek den i 40-45 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt.

Avkjøl på rist.
Server gjerne med litt krem eller vaniljeis.