Farsdag

Hvorfor feires farsdag? Når er det farsdag? Hva skal jeg gi i farsdagsgave? Spørsmålene rundt farsdag er mange, her får du svarene! I 2020 er farsdag søndag 08. november.

Farsdag er en ganske ny tradisjon og ble først populært i Norge etter andre verdenskrig, i motsetning til morsdag som har lange tradisjoner. Farsdag er en hedersdag for fedre, der familien gjerne feirer far med frokost på sengen, gaver, kake eller andre hyggelige overraskelser.

Historien om farsdag

Farsdag er opprinnelig en amerikansk tradisjon, og det var en datter ved navn Sonora Smart Dodd fra Washington som begynte å feire denne dagen for å ære sin far, William Smart, en veteran fra borgerkrigen. En morsdag i 1909 satt hun og hørte prestens morsdagspreken og begynte å tenke på faren sin, som på grunn av konas tidlige død var blitt alenefar og hadde oppforstret datteren og de 5 søsknene hennes på egenhånd. Hun ville etablere en dag til ære for alle fedre.

Når er det farsdag?

Farsdag i Norge feires andre søndag i november, mens grunnlegeren av farsdagen, Sonora Smart Dodd la den første farsdagen til 19. juni fordi faren hennes var født i juni. Mange sluttet seg etter hvert til feiringen av farsdagen, men feiringen ble først offisiell i USA i 1966. Den tredje søndag i juli ble gjort til offisiell farsdag i USA.

Farsdagsgave

Å gi en gave til pappa på farsdag er veldig vanlig, men det behøver ikke være noe dyrt eller spektakulært. Det sies at veien til en manns hjerte er gjennom magen, så hvorfor ikke bake en kake eller lage en god middag i farsdagsgave? Her kan du lese mer om forslag til farsdagsgave og andre gavetips til far.

Ja til farsdag!

De fleste fedre setter nok pris på en liten oppmerksomhet på farsdag, selv om farsdag ikke er noen stor begivenhet i Norge. Hvor mye en skal legge i selve farsdagsfeiringen er opp til hver enkelt, men bruk dagen til å vise at du setter pris på pappaen din. Det er det viktigste.