Oppskrift på fotballkake

Sjokolade og fotball i en og samme kake - en bedre kombinasjon skal du lete lenge etter! Denne oppskriften er akkurat passe til fotballkakeformen. En sikker vinner til det fotball-glade bursdagsbarnet!

Oppskrift på fotballkake

Sjokoladekake til fotballkaken

Ingredienser:
4 egg
4,5 dl sukker 
300 g margarin
3,5 dl melk
7 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao

Fremgangsmåte:

Egg og sukker vispes til eggedosis. Smelt smøret og ha i melken i kjelen, avkjøl noe.

Bland det tørre sammen. Ha vekselvis inn det tørre og smør/melke blandingen i eggedosisen, bland godt. 

Spray formen med formfett eller bruk smør før bruk. Ha røren i kakeformen. Stek kaken ved 175°C i ca. 1 time (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). La kaken avkjøle seg i formen slik den ble stekt. Kaken skal enkelt kunne tas ut av formen, bruk eventuelt en liten kniv for å løsne forsiktig.

Pyntes for eksempel med sort og hvit smørkrem, eller med oransje smørkrem til basketball, gul smørkrem til tennisball etc.

Fotballkakeformen finner du her.

Sjokoladekake formet som en fotball - yum!

 


Smørkrem:

100 g smør
300 g siktet melis
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss melk eller annen væske 

Pisk temperert meierismør og melis til det er jevnt blandet (smøret må være temperert for å få rett konsistens) Tilsett væsken litt etter litt. Pisk raskt til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med. 

Variasjoner: Bytt gjerne melken med annen væske som kokosmelk, fløte, fruktjuice, sitronsaft etc.

Farge kan også tilsettes. Tilsetter du flytende farge, må du holde igjen like mye væske som du tilsetter farge. Hvis ikke blir kremen for tynn. Bruker du de amerikanske geléfargene, holder kremen konsistensen bedre. Smaksessenser kan også prøves.

Philadelphiakrem:

200 g Philadelphiaost
200 g smør
400 g melis
2 ts vaniljeekstrakt

Visp opp Philadelphia osten litt først. Tilsett så romtemperert smør og visp sammen. Sikt inn melis og ha i vaniljeekstrakten. Tilsett farge hvis du ønsker dette.

Mascaponekrem:

100 g mascarponeost
1 stk vaniljestang (kun frø)
2 dl kremfløte
50 g sukker
Saften av ½ sitron, smak til

Bland alle ingrediensene bortsett fra sitronsaften og pisk det stivt. Pass på å ikke piske kremen for mye. På grunn av det høye fettinnholdet i mascarponen, sprekker kremen lett. Smak kremen til med sitronsaft.

Sjokolade glasur

2 dl fløte
250 g finhakket sjokolade (mørk/lys)
50 g mykt smør

Fløten varmes, hell i sjokoladen og smør til slutt. Skru av platen når fløten er varm. Avkjøles før bruk.

{{ item.Data.CampaignBannerText }}
{{item.Data.Description || item.Data.Name}}

{{item.Data.Brand || " "}}

{{item.Data.MainAttribute || " "}}

{{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}

{{item.Data.CampaignPrice.Amount | number : 2}} {{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}