Ansiktsmaling til Halloween

Enten du skal kle deg ut som en zombie eller heks på Halloween, er ansiktsmaling eller sminke veien til den kuleste helheten! Vi har samlet noen gode råd om hvordan du får til den skumleste sminken, og triksene som gjør at du slipper sminke som renner bort før kvelden er omme.

Bruk det du har som ansiktsmaling

Om du ikke har ansiktsmaling for hånden, eller om du ikke har planer om å bruke timesvis på sminken til Halloween, er den enkleste løsningen å benytte øyenskygger til å legge dusere farger. De fleste har øyenskygger liggende i skuffen, eller de har en mor eller søster med et godt utvalg.

Du kan enten bruke øyenskyggen som den er, eller blande ut øyenskygge med foundation for å legge jevn farge i hele ansiktet. Da får du en effekt som ikke ser like ekstrem ut som hvis du bruker ansiktsmaling. Perfekt hvis du vil se blek ut, til en spøkelse eller zombie­look, men vil unngå å være helt hvit. Eller hvis du vil bruke en dus blå eller grønn farge som grunnlag.

For en blek effekt kan man også bruke talkum­pudder. Dette er også noe mange har liggende på badet.

Hva skal du kle deg ut som? Se vårt store kostymeutvalg her!

Kremet eller vannbasert ansiktsmaling

Skal du ta den helt ut til Halloween, kan skikkelig ansiktsmaling gi mange skumle og flotte effekter. Vi anbefaler de kremete typene ansiktsmaling dersom du skal legge sminke over et stort område, fordi disse er enklest å legge, enklest å blande og de holder seg best på huden. Vannbasert ansiktsmaling kan gjerne brukes til detaljene i ansiktssminken, der man kan bruke malepensel for å male direkte på ansiktet. Ikke lås deg fast i en type produkt! Du kan for eksempel kombinere ansiktsmaling med vanlig sminke hvis deler av ansiktet ditt skal se naturlig ut mens andre deler skal sminkes mer ekstremt.

Et utvalg av sminke til Halloween

Hvordan legge ansiktsmaling?

Start med å legge grunnlaget. Bruk enten vanlig sminke eller noen av typene ansiktsmaling som er nevnt tidligere. Bruk gjerne en svamp for å få et jevnt resultat over et større område. Legg på litt og litt ansiktsmaling for så å bygge det opp. Legg skygger først og linjer oppå dem etter at det første laget har tørket, så får du en mer naturtro sminke.

For å lage harde linjer med ansiktsmaling tar du litt vann på en liten sminkebørste eller pensel, presser den sammen med fingrene, og dypper den i malingen. Om du vil ha svakere linjer kan du prøve å bruke mer væske uten å presse sammen kostehårene, eller bruke en større kost.

Pass på å teste alle typer ansiktsmaling og sminke på hånda eller små områder av ansiktet før du legger på store mengder, spesielt dersom du har følsom hud.

Steg for steg sminkeguide - heks

Steg for steg sminkeguide - damevampyr

Se alle våre skremmende herlige Halloween-produkter her!

Sår og spesialeffekter

Realistiske sår eller arr er akkurat passe ekkelt og skummelt til Halloween. For å få til dette, er den letteste og rimeligste løsningen å bruke latex. Det er enklere å bruke som en del av ansiktssminken enn hva mange tror. Legg tynne lag med latex rett på huden og bygg det gradvis opp, for så å dekke det til med foundation eller ansiktsmaling. Bruk gjerne en hårføner for å tørke mellom hvert lag. Når alt er tørt bruker du en pinsett eller noe lignende til å lage selve "såret", ved å åpne latexen på midten og rive opp litt av "huden". Fullfør med for eksempel teaterblod, og dekk latexen med foundation for at det skal se mer naturtro ut, eller med ansiktsmaling dersom resten av ansiktet ditt også skal dekkes. Husk å legge pudder på det øverste laget for å få det mindre klebig og enklere å jobbe med.

Bildecollage av sår og spesialeffekter til Halloween

Fjerning av ansiktsmaling

Når du skal ha av deg ansiktsmalingen igjen, er det ikke anbefalt å bruke vann. Mange blir stående å gni lenge i frustrasjon, uten at sminken forsvinner. Bruk heller sminkefjerner, ansiktsservietter eller matolje. Matoljen vil løse opp de fetere typene ansiktsmaling, og er dessuten en god fuktighetsbehandling for huden. For å fjerne latex, bruk rikelig med varmt vann på en klut. Ikke riv den av, da kan huden bli skadet.

Håper du får en skikkelig skummel Halloween!

Del gjerne bilder av ansiktssminken din ved å legge på hashtag #nillehalloween på Instagram.

God Halloween!