Heksekake

Det bobler og syder i den sorte jerngryten - hva er det heksene pønsker på nå? Med et trylleslag forvandles en vanlig sjokoladekake til en fryd for øyet; et irrgrønt mesterverk, som smaker fortryllende godt. Selv vanlige mennesker vil like denne!

Heksekake

Sjokoladekake med oreokrem til hekser og trollmenn


Sjokoladekake:

4 dl sukker
6 dl hvetemel
6 ss kakao
2 ts vaniljesukker (eller 1 ts vaniljeekstrakt)
1 ts natron
4 dl vann
1 dl nøytral olje (f.eks solsikke eller raps)
1 ts eddik 7%

Slik gjør du:
Bland det tørre i en bolle. Bland det våte for seg og hell over det tørre. Bland raskt sammen.
Spray formfett i 2 stk 20cm kakeformer og fordel røren i formene. Stekes midt i ovn på 175°C i ca 30 minutter.
La kakebunnene avkjøles 10 min i formene før du tar de ut og over på rist.

Oreokrem
200g romtemperert smør
2 ts vaniljesukker
300g Philadelphia
500g melis
1 pakke knust oreokjeks

Slik gjør du det: 
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett Philadelphia og bland godt sammen.
Ta ca halvparten av kremen og tilsett oransje farge, og farg den andre halvparten grønn. Bland den oransje kremen med knust oreokjeks. Legg en avkjølt kakebunn på fat og smør på oreokrem før du legger den andre bunnen oppå. Fordel resten av kremen over hele kaken og pynt med oreokjeks.
Her har vi laget en heksehatt ved å kle en iskremkjeks i sort marsipan og satt den oppå en rund, utkjevlet marsipansirkel.


Skummelt god og skrekkelig fin å servere til gjester av alle slag, enten om de er jordiske, utenomjordiske eller fra underverdenen.

Se også: Oppskrift på heksehattmuffins! >>

{{ item.Data.CampaignBannerText }}
{{item.Data.Description || item.Data.Name}}

{{item.Data.Brand || " "}}

{{item.Data.MainAttribute || " "}}

{{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}

{{item.Data.CampaignPrice.Amount | number : 2}} {{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}