Interiørstylistens beste tips til uterommet

Uterommet blir fort vårt favorittrom så snart våren melder sin ankomst. Etter en lang vinter med mye innetid er det deilig å flytte en større del av livet utendørs. Men, hva skal til for å skape et estetisk vakkert uterom du vil trives i, hvor du kan lade opp batteriene og nyte tid sammen med dine nærmeste? Her får du se hvordan interiørstylist, blogger og instagrammer Maren Baxter forvandlet en trist og kald terrasse til en oase av et uterom med enkle grep.

Interiørstylistens beste tips til uterommet

Tips #1: Tilfør grønt

Hva er vel et uterom uten grønne planter? Grønne planter skaper liv, varme og tekstur i rommet, og det er helt ok å bruke forskjellige planter sammen i en herlig miks. Maren har brukt både eksotiske palmer, et lekkert appelsintre og en frodig bregne, sammen med potter fylt med strå og gress. Legg merke til hvordan Maren har brukt planter i alle høyder i sitt uterom.


«Den fine eucalyptusplanten er en av mine favoritter og har allerede inntatt både uteplass og baderom.» sier Maren.

Se vårt utvalg av grønne planter og kunstige blomster

Tips #2: Masse myke tekstiler
«Jeg valgte å gå for noen freshe sitteputer som frisker opp hele uttrykket. Fargen skaper varme og en fin sammenheng til de andre elementene i gulorange toner,» forteller Maren. Myke tekstiler er et must for å skape inne-ute-følelsen: Sitteputer som inviterer til å slå seg ned, pledd til å krype under på kjølige kvelder, og bordbrikker, servietter og løpere løfter uttrykket på terrassens spisebord - eller en liten spisekrok om du har det. Av helt naturlige grunner består ofte norske uteplasser av harde og værbestandige overflater, og myke tekstiler er derfor en fin kontrast til disse overflatene.  

 

Tips #3: Lun belysning
«Ønsker du å skape stemning er et tips belysning! Lek med ulik belysning som lykter, lyslenker og lekre solcellelamper, da vil det også være stemning ute selv om det er mørkt. Jeg bare gleder meg til å sitte ute og nyte solen på den freshe uteplassen!» sier Maren.

 

Se også: 50% på utebelysning

Tips #4: Utnytt høyden
«Jeg bare elsker hengepottene: enkle, men veldig dekorative» forteller Maren. Stylisten har utnyttet alle flatene på terrassen for å skape sin frodige oase. «Jeg har for eksempel festet lekre solcellelykter og en grønn plante fra pergolaen slik at blikket også vender oppover. I tillegg blir fargene gjentatt, og dette er med på å skape en fin helhelt.»

 

Se vårt utvalg av potter og vaser

Tips #5: Lag en enkel avlastningshylle
«Før jeg satte i gang med oppfriskingen av uteplassen var alt trist og livløst. Veggen ved siden av bordet var veldig kjedelig, ensfarget hvit. Jeg ønsket å friske opp og tilførte farger, grønt og bygget meg en smart liten kjøkkenvegg» forteller Maren. En enkel kjøkkenvegg er superpraktisk og kan romme alt fra ekstra kopper, vedkubber og sammenbrettede tepper til kvelden kommer, til fine potteplanter som frisker opp uteplassen.

 

 

 

Før og etter: En kjedelig hvit vegg før, og nå huser den hengepotter, veggdekor, og en enkel, men veldig dekorativ avlastningshylle til uterommet – praktisk og lekkert.

Se også: Sommerens fineste tilbehør til uterommet

Tips #6: Skap et helhetlig uttrykk ved bruk av farger
Maren har holdt seg til forskjellige nyanser av fargene sort, hvit, grønt og okergult for sitt uterom. Ved å holde seg litt strengt til kun disse fargene har hun klart å skape et estetisk vakkert sted. «Jeg har holdt meg til 4 farger, men brukt fargene på forskjellige måter: Se på serviettene, her har jeg sort på en tallerken og lysegrønn på en annen, ulikt men likevel sammenheng!»

 

 

Tips #7: Inviter til kveldsmat på terrassen
Kanskje kan du invitere familien eller samboer til litt kveldskos i familiens nye uterom? «For å skape litt ekstra stemning og kos har jeg selvfølgelig laget en frisk sommerkake! Sukkerbunn med sitron med krem, vaniljekrem og appelsinmarmelade inni.» forteller Maren. Å spise ute er noe av det hyggeligste med våren og sommeren.  

Se også: Vår kollega Ida's lekre 17.mai-kake

Under kan du se hvordan Marens uterom så ut før hun satte i gang med vårens fresheste oppfriskning.

 

 

Se flere tips fra Maren og finn mer inspirasjon på hennes blogg eller instagram.

{{ item.Data.CampaignBannerText }}
{{item.Data.Description || item.Data.Name}}

{{item.Data.Brand || " "}}

{{item.Data.MainAttribute || " "}}

{{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}

{{item.Data.CampaignPrice.Amount | number : 2}} {{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}