Julias borddekkingstips

Vi som kjenner Julia er veldig imponerte over hvordan hun "bare" kan dekke de fineste bord, med de lekreste detaljer, hvordan får hun det til? Det viser seg at hun har et triks i ermet og nå vil hun dele sin lille hemmelighet med oss alle!

-Noen er kanskje litt mer glad i å planlegge enn andre. Jeg er en av de som er veldig glad i å planlegge, spesielt middagsselskaper, forteller Julia.

Hva skal serveres? 
- Det aller første jeg pleier å gjøre er å sette menyen med alt tilbehør og hva jeg trenger å handle inn. Som regel skriver jeg ned alle ingrediensene til maten først og sjekker det opp mot hva jeg har i kjøkkenskapene. Da pleier jeg som regel å unngå å mangle noe i det jeg skal begynne å lage mat.
Når menyen er satt så finner jeg ut hva det skal serveres i. Som med det meste annet jeg gjør, så blir det skisset opp med tegninger, og passer på at jeg har serveringsutstyr til alt. 

LISTER: Ved å tenke på hva som trengs til de ulike rettene, blir planleggingen av bordekkingen enklere. 

Middagsbordet
Når dagen begynner å nærme seg så skisser jeg opp middagsbordet, med servise, bestikk, glass, lys og dekor. Og selvfølgelig duk og servietter. 
Jeg prøver alltid å gjøre det jeg kan i forkant så jeg kan kose meg med litt matlaging og borddekking (og et glass vin) den dagen gjestene kommer.


SKISSE: Julia skisser opp bordet og det som skal på, slik er det lettere å få med alle detaljene. 

Men innimellom skjer det at jeg står med strømpebuksa på halv tolv i det gjestene står på trappa, og det blir take away til middag..

God planlegging, og god middag!

 

Julia Romberg Anderssen
Sortimentsansvarlig 


Mer til bordekkingen kan du se her.