Knallfin hybel på budsjett

Jo da, 15 små kvadratmeter kan bli skikkelig fine og gi hybelen din sjel. Og samtidig gi god plass. Charlotte tryllet frem rene interiørdrømmen med Nille-varer.

Er det mulig å få 15-20 kvadrat til å bli pur trivsel? Uten å tømme lommeboken før studiehøsten er i gang? Absolutt, mener Charlotte, som nå skyver ivrig rundt på møbler i rommet som straks skal «pimpes» med både småmøbler og andre gjenstander fra Nille – perfekt for studenter med trang økonomi, men god smak.

 

–        Oi, denne var skikkelig fin. Og disse er jo kjempefine!

Et speil. Kopper, vaser, skåler, gullbestikk, tepper. Lamper. Puter, sengetøy, matter. En krakk. Økologiske tøyservietter. To hyller. Alt plukkes nøye ut.

De små eureka-utbruddene kommer fra 23 år gamle Charlotte Gereke. Hun er produktdesign-student på Oslo Met, akkurat ferdig med første året. Nå snuser hun rundt i Nilles høstkolleksjon, på jakt etter skatter som kan hjelpe henne å dekorere hybelen hun nylig flyttet inn på.

Charlotte har et godt blikk for hva som passer sammen, hvordan tingene påvirker rommet, og for å sette sammen trendy og tidløst – og trylle en liten hybel om til et sted man bare vil være. Lenge. Disse triksene skal hun dele med oss.

 Charlotte elsker de nye stråene fra Nille

EN FAVORITT: Charlotte elsker de rosa stråene fra Nilles høstkolleksjon. Strå på stilk, 99cm 69,90

 

Velg soner og toner

Nå er Charlotte i gang med å flytte sofa og seng.

–        Del gjerne rommet i soner, da ser det større ut, anbefaler hun.

Og vips, så har hun delt sine ca. 15 kvadrat inn i en soveromsone og en stuesone. Ryggen på sofaen fungerer som romskiller.

–        Her får du to rom i ett, sier hun, og rer sengen med et mykt sengesett i bomull fra den nye Nille-kolleksjonen.

Et smart tips for studentbudsjett er å kjøpe to ulike sengesett som matcher – da kan du enkelt mikse og matche ulike kombinasjoner på sengen for å gjøre hele rommet litt mer spennende. Du vil også myke opp rommet med puter, pledd og tekstiler. Det får man ikke nok av enten du bor på liten eller stor plass. Tekstiler gir rommet en lun atmosfære og skaper fine kontraster til rommet. I år skal du velge velur, cord og ull. Miks og match både teksturer og farger. Bruk gjerne puter med ulike størrelser, dette er et enkelt og fint tips for mer liv til sofastylingen. 

ROMDELER: Sofaen fungerer som romdeler mellom seng og stue

Herm gjerne etter katalogene

Charlotte har vært interessert i interiør fra hun var bitteliten. Moren satte hjul og knotter under alle møbler, for hun visste at de ville bli flyttet rundt på av jentungen. Nå er 23-åringen i ferd med å lage seg en karriere innen design, og hun finner inspirasjon overalt.

–        På nettet, i butikkutstillinger, når jeg er på en restaurant og ser et fint oppsett med en blomst og en vase. Når jeg ser film.

Hun holder seg oppdatert på trender, og synes Nilles nye kolleksjon har utrolig mye fint å by på, som gjør hybelstylingen enkel og samtidig rimelig; perfekt for studentbudsjettet. Alt fra dekorative blomster, via servise til møbler, som hyller og krakker. Og velg deg ut noen it-produkter som får ekstra fokus. Denne høstens must-have er ape-lampen som kommer til Nille-butikkene.

–        Kan alle få til det du gjør her i dag?

–        Ja! Bare planlegg litt. Herm gjerne etter katalogene, kopier det de gjør. Det blir din egen stue uansett, tipser hun.

Selv laget hun seg et «moodboard» med ideer og inspirasjon før hun dro på Nille-shopping.

–        Bruk et bildeprogram eller lag det for hånd ved å sette sammen bilder du klipper ut. 

MÅLTID MED STIL: Hva med gullbestikk og tøyservietter når du får gjester – eller når du vil pynte opp hverdagsmiddagen din.Kuro sort asjett NÅ kr 39,95, Kuro sort tallerken NÅ kr 49,95, Kuro sort bolle NÅ kr 39,95, Kuro sort krus NÅ kr 34,95, Golden gullbestikk 4 deler ord. 129,90 NÅ kr 64,95, Ape bordlampe kr 349,90

 FROKOST PÅ SENGEN: Charlotte har dekket til frokost på sengen med materialer og farger som kler hverandre. – Treverket på skjærebrettet står i stil med de naturlige materialene på stoffet i sengen. Og keramikken passer sammen med den rustikke treflaten, sier hun.

Skjærebrett i tre ord. 299,- NÅ 149,90, stort speil 499,90, Kuro sort bolle ord.79,90 NÅ 39,90, Kuro sort krus ord. 69,90 NÅ 34,95.

Se også: Lekker borddekking til venninnemiddagen

Smart løsninger for liten plass

Det gjelder å finne multifunksjonelle møbler som samtidig ser smashing ut. Den superfine puffen fra Nille gir en ekstra sitteplass som kommer godt til nytte, men kan også brukes til oppbevaring. Den er sammenleggbar, så det er bare å rydde den bort de dagene du ikke trenger den.

Dersom det ikke er lov til å lage hull i veggen der du bor, er et tips å plassere bilder og speil oppå møbler for å få ditt eget personlige preg. Har du bilder som matcher putene, er dette en enkel måte å skape sin helt egen unik og gjennomført stil når du bor på liten plass. I tillegg er det enkelt å bytte stil oftere for en liten kost.  

Det er også veldig praktisk med hyller som er enkle å flytte rundt, som denne fantastiske svarte hyllen. Dersom du også bruker fine oppbevaringsbokser, ser det ryddig ut på liten plass i tillegg til at de faktisk dekorerer litt hvis du kjøper riktige bokser.

Liten Plass? Smarte oppbevaringstips finner du her. 

Innbydende arbeidsplass

Det er jo moro å innrede, og det er lov å leke seg litt. De spennende og tøffe detaljene som kommer nå til studiestart er bare herlige. Detaljene er viktig, og skaper personlighet i et rom. Kjøp gjerne også noen fine notatbøker, penner o.l. som både er praktiske til studiene, men også et fint dekorelement på hybelen. Og, vi vet jo alle at man kommer til å sitte noen timer ved den pulten, så hvorfor ikke lage den skikkelig fin?

 

DETALJER: Fine detaljer gir større helhet. Og en fin og praktisk kalender er et must når man er student. Det er faktisk litt fint å ikke ha alt digitalt.  Nille har nydelige notatblokker og almanakker som holder deg oppdatert når studentlivet er i gang. Dagbok "Gratueful Journal" 129,90

 

Klar for studiestart? Spennende nyheter i leopardmønster og matt gull. 

Planter! Ikke glem planter!

Små vaser finner et hjem i en hylle. Bøker, brett og skåler danderes.

–        Åh, jeg får så mange ideer, sier Charlotte og flytter om på ting like fort som hun har satt det på plass.

–        Hvor ofte ommøblerer du?

–        Kanskje én gang i uken. Jeg koser meg med det, prøver nye sammensetninger. Da trenger du ikke kjøpe noe nytt for å få en ny opplevelse. Store ommøbleringer gjør jeg et par ganger i året.

Så kommer hun på at hun har glemt å snakke om planter. Så her kommer det:

–        Planter! Buketter, strå, tørkede, ekte eller tøy spiller ingen rolle. Blomster og planter gir mer enn man tror. Dette rommet hadde sett helt annerledes og mer sterilt ut uten, sier hun og danderer en bukett nydelige artiskokk-blomster sammen med noen strå.

For et studentbudsjett er det et godt tips med eviggrønne planter og blomster. Da kan tiden brukes på noe annet enn å vanne, og et begrenset studentbudsjett trenger å brukes på å fornye planter.

Heldigvis har Nilles høstkolleksjon masse kule strå– som er supertrendy – og andre planter å by på.

Eviggrønne planter, bohemske strå, potter i keramikk og vaser i farget glass finner du her

Miks og match

Charlotte har flyttet rundt på ting, bestemt seg og ombestemt seg i mange timer. Nå er «verket» fullendt. Hybelen hennes er blitt til en lekker kombo av soverom og stue. Den beste effekten synes hun kom av putene.

–        Det er billig og enkelt å style med puter, og så gjør de så mye for inntrykket. Du kan bruke dem forskjellige steder: i sofaen, sengen, i hyllene, på en stol.

Noe som også skaper masse varme både i sjel og for hybelen er lys! Masse lys. Et tips er å bruke ulike lysholdere på et lysfat, gjerne i forskjellige farger og størrelser.

Konklusjonen hennes er at Nilles høstkolleksjon gir en perfekt start på studieåret i ny hybel.

Det beste hybeltipset er nok å ta en tur  på Nille, her er det mange godbiter å hente. Det er ikke mange produkter man trenger for å gjøre et fint inntrykk. Ikke vær redd for å teste forskjellige smarte løsninger; det er slik du finner din egen stil. Masse lykke til med studiene og innredningen!

Huskeliste når hybelen skal innredes:

-             Gjør god planlegging før innkjøp og ta mål av hybelen
-             Skap helhet med alle elementene for større romfølelse
-             Finn multifunksjonelle løsninger
-             La studiesakene bli en del av interiøret
-             Finn noen IT-elementer
-             Lek deg med innredningen

Nå er det din tur til å prøve. Pimp hybelen din.