20 fine rengjøringstips

Med helt enkle triks kan du få det skinnende rent hjemme. Med eddik, sitron, magiske svamper og bakepulver kan du forvandle hjemmet på 1-2-3. Her får du 20 smarte tips til et rent hus.

Når vårsola endelig begynner å skinne gjennom vinduene gir det en herlig følelse! Samtidig så minner det oss på at vi må  ta frem vaskebøtta og vaske både her og der etter en lang vinter.

Vi i Nille er glad i å finne smarte løsninger for at husvasken skal gå som en lek, og Nille-kundene er heller ikke noe dårligere. Da vi spurte våre følgere på vår Facebook-side etter rengjøringstips fikk vi massevis av fine råd og triks, og her deler vi noen av disse tipsene med deg! 

Tips og triks du kanskje ikke visste om...

Jeg lager en sprayflaske med vann, litt zalo, litt glansvask til oppvaskmaskin og salmiakk. Dette er genialt å bruke ved vindusvask, vask av hvitevarer som har gulnet, dusjkabinett og ta såperester på badegulv. (Gørill Helene Sanden Engh)

Våtservietter som har tørket inn kan brukes på en gulvmopp - fantastisk til å fange støv og hybelkaniner på gulvet. (Kirsten Maarup Solgård)

Bruker svampene som jeg kjøper hos Nille. De med såpe er knallgode til å få vekk såpe-/kalkrester i dusjen. Og de vanlige brukes på alt der barnehender lager merker, og er suverene til å fjerne tusj-/kulepennmerker på bord osv. (Linda Jonassen Stenland

Skitne flasker/vaser/termoser? Hell i varmt vann og zalo eller eddik, la stå noen minutter. Hell så på harde, ukokte riskorn, og rist godt - med sirkelbevegelser. Voila! (Kristine Kjær Andreassen

Vri filla som man skal tørke av overflater med i vann med litt tøymykner - dette fjerner statisk elektrisitet og gjør at det ikke samler seg støv like fort igjen! (Jeanette Vik)

Hunde/kattehår? Gni over gulvteppe/sofa med enten gumminal eller gummihanske. Da blir pelsen statisk og samler seg. Litt jobb, men du får opp mye mer enn bare støvsugeren klarer. (Anja Larsen Pedersen)

Til fett på toppen av kjøkkenskap o.l. kan man bruke barberskum, gjerne en billig type. Det er bare å ha barberskummet oppå fettet, og deretter tørke over med en klut. (Frøya Skjærvik Hansen)

Lag en liste med hva du skal gjøre i rekkefølgen du planlegger å benytte. Særlig hvis det må ryddes før man vasker. Det blir som en pakkeliste; det går raskere å gjennomføre og du ender ikke opp med prokrastinering. (Stine Kristiansen)

Oppvaskmaskin-pulver kan brukes til mye. Har kaffekannen belegg inni så er det bare å ha i varmt vann og litt oppvaskpulver og den blir ren og god som ny. (Linda Landås)

Ta vasken litt etter litt, så slipper man store vaskedager! Hvis det ikke lukter godt nok etter at man er ferdig, kan  man sette en skål med grønnsåpe under et skap/hylle! (Martine Teigen)

Naturlig rent - det er digg!

Eddik fjerner lukt. Bruker det til oppvask hvis det har vært løk/hvitløk i matlagingen, i vaskemaskin som skyllemiddel og til mye mye mer.  (Anita Jensen Kværnhaugen)

For å vaske mikrobølgeovnen kan man ha en vannskål med en halv sitron i 30 sekunder i mikrobølgeovnen. Deretter er det bare å tørke av med en fuktig klut. Enkelt og greit. (Kimmi Tran)

Bland eddik og bakepulver for vask av fuger på badet. Bruk svamp eller fiskebørste. Så forsvinner skitt lett som ingenting. (Stine Beate Torvik Svarstad

Tannbørste rundt kraner og ellers der man ikke kommer til med kluter og svamper. (Aina Elisabeth Dagfinnsdatter

Bruk en fuktet bomullsokk for å rengjøre persiennene - tre den på hånden og tørk av! (Maja Ravndal)

Sitron egner seg som rengjøringsmiddel i fugene på badet og kjøkkenet. Sprut litt sitronsaft i fugene og la det virke 20-30 minutter avhengig av hvor skitne de er. Spyl så godt av med vann, før du til slutt tørker av med en tørr klut. (Lisbet Karlsen

Mitt beste tips til speil og vindusvask er Nilles kluter: en gul for å fukte og en blå for å tørke. Enklere blir det ikke å få renere vindu og speil. (Heidi Norberg

Våtmoppene fra Nille er ikke så fuktige som en del andre merker, noe som gjør at tregulvet ikke så lett blir ødelagt. (Inga Elise Løite)

Hvis du sliter med å komme i gang...

Høy musikk fra favoritt-spillelista som du kan synge og danse til er mitt beste rengjøringstips! (Silje Jahnsen)

Mitt beste tips er å gifte seg med en mann som vasker så jeg slipper! (Eirin Cicilie Eriksson)