Stilguide: Klassisk futurisme

Klassisk futurisme er inspirert av kunsthistorien og av bolde grafiske elementer, fusjonert med trender som kommer til å dominere 2021.

Vi tok en prat med sortimentsansvarlige i Nille, Bente og Jannicke om hvordan de har jobbet seg frem til denne stilen. De jobber året rundt med trender, og er de som setter sammen kolleksjonene som Nille har til de ulike sesongene. 

Fortid som blir fornyet med fremtid
-Vi har hentet inspirasjon fra historiske elementer i kunst- og arkitekturhistorien. Vi har omformet og fornyet dette til å passe inn med trendbildet for 2021, forteller Bente. -Det er elementer inspirert av blant annet antikke Hellas, fra ting du finner på museer og store antikke søyler. Ved å bruke grafisk sort/hvitt mønstre inspirert fra den greske antikken med en edgy vri, skapes det en røff kontrast når man legger til detaljer i gull og grove strukturer av organiske elementer. Disse kontrastene skaper liv og spenning i miljøene og danner en helhet og en stil som virkelig gjør inntrykk.  

klassisk-futurisme.jpg
TIPS! -Ved å holde rommet i nøytrale basefarger kan du tørre å innrede med disse store bolde kontrastene; sort, hvitt, grått med detaljer i gull, poengterer Jannicke. 

skjellvase_gull.jpgGulldetaljer - organiske elementer hentet fra naturen; store vaser formet som blant annet skjell. Vasene skal være små kunstverk i seg selv. (kommer i uke 7)

Kunst og skulptur
-Noe vi ser mer og mer av er at dekorelementer skal inn i miljøet, et stearinlys er mer enn bare et lys, det skal være dekorativt i tillegg. Samme med vaser eller lysholdere, de skal kunne stå alene som et kunstverk. For at dette skal fungere er nøkkelen av man roer ned rommet med duse vegger, duse tepper og en nøytral sofa for å kunne få helhetsfølelsen, forteller Jannicke. Allikevel kan du selv plukke ut enkeltelementer som du liker og bruke sammen med ting du allerede har fra før. Vi har også nå lansert putetrekk gjør at du enkelt kan fornye puter du allerede har, legger Jannicke til.


putekollasj.jpgNyhet hos Nille: - putetrekk fra kr 79,90 - nå på medlemstilbud, med 50% rabatt til medlemmer i Nilleklubben. 

levende_lys.jpg
Lys skal være dekor i seg selv, slik som disse to nye kubbelysene i hvitt og grått.

nyheter-puter.jpgNyhet – putetrekk i flere ulike design som kan mikses og matches.
Se alle her: www.nille.no/interior 

byste.jpg

Trender som du ikke kan gå glipp av akkurat nå
I vår andre interiorkolleksjon, Savanna er det mye organiske former og beige toner som henter inspirasjon fra naturen og håndverkstradisjoner. Se her for interiørkolleksjonen Savanna. I tillegg har vi plukket ut noen veldige hotte trendprodukter som kan fungere inn i begge stilene; boblevaser, buede former og organiske elementer som går igjen i lysestaker, på puter, speil, lamper og på print. – Noe man ikke kan styre unna nå er høye krukker og vaser i alle rom, krukker med stett, bruke stilleben med bøker og blande elementer, det skal være personlig, understreker Jannicke.


klassisk_futurisme_stilleben.jpg

Hva er deres favoritter?

Vi måtte spørre de sortimentsansvalige hva som er deres favorittprodukt fra denne stilen. Bente: -For meg så er det bysten, den er min klare favoritt.
Jannicke: -Jeg elsker denne høye, flotte vasen, inspirert av artiskokken.

Se mer interiør her