Stilguide: Savanna

Savanna er en eksotisk og harmonisk stil hvor de skulpturelle og dekorative elementene henter sin inspirasjon fra kulturer over hele verden. Mennesket spiller en stor rolle både i konstruksjonen av elementene, men også som inspirasjon til det organiske og naturlige.

Mange er opptatte av å forandre sine omgivelser etter en mørk høst og en annerledes jul. Siden det er hjemme vi oppholder oss mest er det viktig at det også er et sted hvor vi trives. Vi er nå kanskje enda mer opptatte av å ha balanse og ro hjemme – det skal være et sted hvor man henter energi – men også et sted hvor man får sjelefred.

For å få en forståelse av hva som ligger bak Savanna tok vi en prate med våre sortimentsansvarlige, Bente og Jannicke som jobber mye med hver interiørstil.

_OY_7295.jpg

Se vårt utvalg av vaser her


Det naturlige og organiske
– Iboende i oss mennesker ligger det en egen ro i å omgi oss med naturlige toner. Savanna er en behagelig stil med myke beigetoner og organiske runde former. Her er det farger ton i ton, naturlige materialer som keramikk og tørkede strå, og former hentet fra det naturlige og organiske, forteller Bente. Savanna gir ro og harmoni samtidig som den henter elementer fra kulturer og håndverkstradisjoner fra hele verden, noe som gjør stilen spennende og eksotisk. Alle produktene og dekorelementene glir lett inn i våre nordiske hjem.

_OY_7240.jpg
Ton i ton farger med innslag av kontrastfarger og naturlige elementer gir en egen ro

Ton i ton
Fargene er dempede, behagelige og går ton i ton. Hovedfargene er beige, gråtoner og hvitt, med innslag av grønt og terrakotta.

Formene er organiske og naturlige hvor den menneskelige kroppen også er en inspirasjonskilde. Materialene er naturlige og består av keramikk, flettede kurver og tørkede strå.

Miljo_107035.jpg
En absolutt favoritt denne våren er denne nydelige ansiktsvasen. Dekorativ og stilig både med og uten blomster. 

Miljo_106975.jpg
Nøkkelordet til denne stilen er mennesket, både som inspirasjon og som håndverker, sier Bente

Miljo_106653.jpg

Funksjonelt men dekorativt
Produkter som flettede kurver, dreide afrikanske potter, krukker med stett, grønne planter, høye vaser, pampas-strå og potter i terrakotta er de som definerer stilen.

_OY_7301.jpgDet er viktig at produktene er funksjonelle men samtidig dekorative. En vase er like dekorativ på et bord med friske blomster eller tørkede pampasstrå som den er stående på en hylle, sier Jannicke

_OY_7385.jpg

Hva er deres favoritter?
Vi måtte spørre de sortimentsansvalige hva som er deres favorittprodukt fra denne stilen. Bente: For meg så er det flettede lyse kurver, de er et must have. 
Jannicke: Jeg elsker den nydelige vasen med hanker på sidene, og så må jeg også bare dra frem det søte lyset som blir holdt rundt av hender.Miljo_Lys_i_porselnhånd_107155.jpg

Se mer interiør her