Jul hos Maren Baxter

Julen trenger ikke bare være røde nisser, polkagriser og julemarsipan. Hjemme hos interiørstylist, instagramprofil og illustratør Maren Baxter har julestemningen kommet for fullt, men den har kommet i grønne grankvister, sorte lysestaker, luksuriøse velourputer og glitrende, moderne detaljer. Slik pynter hun sitt julehjem.

Ingen krok skal være mørk

Store vinduer slipper lyset inn på dagtid, men nå i mørketiden brennes det stemningsfulle lys på kveldtid. Legg merke til den sorte julestjernen i hyllen. "Det er gøy å bruke julepynten på andre måter enn det den var tiltenkt," sier Maren. Denne stjernen ville de fleste nok hengt i vinduet, men den gjør seg svært godt i bokhyllen. Maren liker farger, men synes ofte det kan bli litt mye i julen. Da er et tips å holde fargepaletten til noen få, utvalgte farger, og la det grønne glitrende komme til sin rett. 


Tips fra Maren: Tenn et levende lys og legg merke til hvordan det varme lyset umiddelbart skaper en lun og nær atmosfære.

Les også: Slik skaper du julestemning i vinduet

Tips fra Maren Baxter: Sett julestjernen til pynt på en hylle istedenfor å henge den opp i vinduet!
Produkter: Sort julestjerne kr 129,90, vase kr 79,90 og lysestake, hjort kr 199,90. 

Tips: Lag et fint stilleben med julepynt, levende lys, og sesongens grønne vekster. 
Produkter: Lysestake kongle kr 299,90, Lysestake hjort kr 199,90, Sort kubbelys kr 29,90, Lysestake sort stjerne kr 69,90, Hvit dekor juletre kr 99,90, Snøkule på fot 349,90, Glasskuppel 169,90/399,90, Dekorasjon hjortegevir kr 169,90. 

Julemagi på kjøkkenet gjør klart til selskap

Få ting skaper så god julestemning som den krydrede duften av fersk julebakst. Et vakkert dekket bord som står klart til gjestene kommer skaper også en høytidelig julefølelse. Marens bolig har åpen løsning mellom kjøkken og stuen, og hun har derfor valgt å bruke de samme fargene som ellers i boligen når hun har pyntet kjøkkenet til juleselskap - dette skaper harmoni i hjemmet. 

Se også: Inspirasjon til årests juleselskap

 Tips fra Maren: Ta med deg en bustete gren av gran neste gang du går i skogen. Den lukter av jul og er en superfin kontrast som bryter opp kjøkkenets stramme linjer.

Tips: Et bordkort med gjestenes navn er en fin og personlig detalj. 
Produkter: Sort bordbrikke kr 69,90, sort serivse fra kr 69,90, gullfarget bestikk kr 129,90; Serviettringer kr 99,90, vannglass kr 49,90, hvitvinsglass kr 69,90, lysestake, sort stjerne kr 69,90. 

Det perfekte julebordet

Maren legger tid på planlegging av borddekkingen til julens mange selskaper, noe som gir et utrolig vakkert resultat. "En glitrende bordbrikke er perfekt nå til jul, og den skaper et godt utgangspunkt for borddekkingen. Jeg liker også at den er en fin kontrast mot underlaget. Svart på svart gir et eksklusivt preg, og det fungerer veldig fint sammen når man får forskjellige teksturer mot hverandre", tipser Maren. 

Se Maren dekke dette lekre bordet i på Marens IG TV. 

 
Tips: En pent pyntet serviett på den ene siden av hver kuvert gir det lille ekstra. Ved å bruke de samme elementene som ellers i borddekkingen, enkle farger sammen med gull og grønne kvister, skaper det en fin helhet. 

 Se også: Årests fineste juletrepynt


Produkter: Julekuler fra 39,90, Små julestjerner kr 129,90, Juletrelys kr 579,90, Kurv kr 399,90. 

Morsomt tilbehør til festen


Produkter: Julegenser kr 299,90, hårbøyle med Rudolf-horn kr 39,90.

Maren elsker å invitere til festlig lag. Når gjestene har kommet og det er god stemning er det ekstra morsomt å ha noen kule juleaccessories å låne ut. Hva med en hårbøyde av blinkende julelys, rudolf-horn med bjeller, eller en pipe med nissefar som sitter fast? Julens morsomste tilbehør letter garantert på stemningen. 

Se også: Gavetips til under 100,-, 200,- og 300,-

 
Produkter: Rudolf-tøfler kr 129,90, julegenser 299,90, hårpynt nissefar kr 49,90, hårpynt med blinkende julelys kr 49,90, hårpynt med liten nisselue kr 49,90, hårpynt med juletre kr 49,90, hårpynt med misteltein kr 39,90, hårpynt med reinsdyr kr 29,90.

Du kan finne mer herlig interiørinspirasjon og gode tips på bloggen til Maren - marenbaxter.com