Kul jul hos Kristin Gjelsvik

Kristins kule julehjem på Grunerløkka i Oslo er fylt med mye humor, arvede skatter og tradisjonell julepynt. Få hennes beste tips for å ringe julestemningen inn.

Julelysene er hengt opp i Oslo, det er frost på bakken, og selv om gatene ikke er dekket av nysnø har julestemningen kommet til byen. Vi er på vei til førjulsbesøk hos Kristin Gjelsvik på Grunerløkka. «Velkommen! Kom inn!» en smilende Kristin tar imot oss. Det er fortsatt tidlig på morgenen og dagen har så vidt startet for den lille familien innenfor døra.

Tradisjon og moderne i kul kombinasjon

For noen år siden ville jeg at julepynten skulle være ganske utradisjonell – jeg hadde blant annet hvitt juletre med neonrosa julekuler, og syntes egentlig ikke noe om at julepynten var rød og slik som den alltid hadde vært. Men nå har jeg virkelig begynt å sette pris på den litt mer tradisjonelle julestilen og jeg har nok havnet et sted i midten. Det er noe helt eget med julen, og jeg koser meg veldig med juleforberedelsene. 

 
Foto: Kristin Gjelsvik

Den superfine julebyen er arvet fra Dennis besteforeldre og er fast innslag i julepynten hos Kristin og Dennis. «Nevnte Kristin at hun fikk satt opp peisen bare for at julebyen skulle ha et sted å stå?» spøker Dennis.

Stemningsfull julefrokost

Jeg elsker julefrokosten, som gjerne kan vare i noen timer! Jeg liker å gjøre litt ekstra stas på borddekkingen – også til frokost. Det er både gøy og enkelt å skape en god start på julemorgenen: morsomme Rudolf-reinsdyr-kopper, linservietter, grønne grener av gran og fine juletekstiler er nesten alt som skal til. Sett på julemusikk, tenn levende lys, server rykende varm kakao i koppen – julestemningen er sikret. 


Se også: Inspirasjon til julens fineste borddekking


Produkter: Sort bomullsduk kr 299,90 NÅ 149,95, bordbrikker i jute kr 69,90 NÅ 34,95, kjøkkenhåndkle med gullstjerner ord kr 69,90 medlemstilbud kr 34,95, lysestaker 79,90/99,90, julestjerner 199,90/279,90 NÅ 99,95/139,95, kunstig lite juletre kr 399,90 medlemstilbud 199,95, glitrende juletre i to størrelser kr ord. 329,90/529,90 NÅ 164,95/264,95, asjett, bolle fra kr 69,90, glass kr 49,90, bestikk i gull kr 129,90, reinsdyrkopp kr 69,90, skjærefjøl kr 299,90, Glasskrukker med slipninger kr 249,90/299,90, pute med julemotiv kr 279,90 NÅ 139,95.

Les også: Slik får du et fint pyntet julevindu

Kristins spilleliste for julestemning ved frokosten

Christmas song /Chestnuts roasting by an open fire, Nordnorsk julesalme med Christel Alsås, Dreaming of a white chrimast, julejazz Christmas jazz på youtube, winter wonderland, home for christmas med Maria Mena, Have yourself a merry little Christmas – Auld lang syne med Kurt Nilsen, every year every Christmas, og alt av sølvguttene selvfølgelig. – disse går på repeat gjennom hele julen!

Les også: Borddekkingstips fra sortimentssjefen

 

Familiens julekalender


Lag en superfin julekalender med enkle, små gaveposer. Heng dem opp med dekorativ jutetråd et sted hvor de synes og kan bidra til julestemning helt frem til juleaften. «Det trenger ikke være all verden man får i en kalendergave men jeg synes det er en veldig hyggelig tradisjon. Jeg husker så godt mammas julekalender fra jeg var liten – en hjemmelaget julekalender av strie, filt og påsydde gullringer. I hver gullring hang det en liten gave, og det var så stas! Et viskelær en dag, litt godteri eller sokker den neste» sier Kristin. Gavekalenderen kan gjerne inneholde aktiviteter, opplevelser, og ting du har bruk for gjennom hele året.


Se også: Julekalendere og kalendergaver

Produkter: Gaveposer med tall fra 1-24 kr 179,90 Innpakning 4 for 3, kunstig eucalyptus kr 129,90 medlemstilbud 64,95.

 Kristins glade julekalendertips

 1. Kosedress og en tilhørende førjulsdate med kjæresten hvor jeg disker opp med en deilig juledrink, levende lys og netflix i sofakroken
 2. Kinobilletter
 3. Juleteater
 4. Skrapelodd – tenk hvis millionen plutselig ligger der!
 5. En god vin, noe man kan kose seg med sammen,
 6. Tur til jul i vinterland
 7. Konsertbilletter
 8. Festlige julesokker er gøy, sokker trenger man alltid!
 9. Noe julegodt å smake på
 10. Lage marsipankuler sammen - pakk gjerne inn marsipan og konditorfarge i kalenderen. Dette blir i tillegg fine gaver som du kan gi bort i førjulsgave eller vertinnegave - se Kristin's herlige oppskrift her
 11. Stålsugerør – slik at man bruker færre plastsugerør
 12. Tur til en besøksgård
 13. Kaffebønner
 14. En god vits er gøy å få


Produkter: Glass med slipninger kr 29,90, Eco Stålsugerør, 4pk kr 99,90, morsomme selfieeffekter for en koselig jule-foto-shoot med kjæresten kr 39,90

 Les også: Slik får du en saftig og deilig krydderkake til jul

Kule julekuler på treet

Hos Kristin og Dennis er treet pyntet den første desember og pent innpakkede julegaver ligger under treet og bygger opp forventningene. «De aller minste vil jo bare leke med eskene uansett. I år skal du få en full eske med papir, lille venn" tuller Kristin til sønnen som sitter og smiler på fanget til pappa Dennis. Juletreet er pyntet med morsomme julekuler – en blank og fin donut, en glitrende pepperkakemann, en sølvrobot, en julenissens luftballong, en grønn og glitrende miniburger og ikke minst julekulen med leopardmønster.  

 

Produkter: Genser med julemotiv kr 299,90, hårbøyle med reinsdyrhorn og små bjeller kr 39,90, juletrepynt fra kr 39,90 Medlemstilbud: Juletrepynt 3 for 2, nøtteknekker kr 299,90.

 

Kristins julegavetips: Be om ønskelister fra de du skal gi julegaver til. Og gi bort forbruksvarer, som for eksempel lys og stearinlys – det går det mye av!

 Se også: Julegavetips til under 200,-

Følg Kristin på http://www.kristingjelsvik.no/ og https://www.instagram.com/kristingjelsvik/

Lyst til å lage kjempegode veganske marispankuler? Se Kristins oppskrift her!