Moderne jul hos interiørstylist Maren Baxter

Interiørstylist Maren Baxter har pyntet et nydelig julehjem som innbyr til koselig førjuls- og julehygge. Bli inspirert av hennes tips til å skape et helhetlig og moderne julehjem.

Datoen viser allerede november og desember med juleforberedelser og julekos nærmer seg. Selv om mange ikke har startet med julepyntingen enda så er det nok ikke lenge før julepynten kommer frem fra loft og kjellere. 

Interiørstylist, blogger og illustratør Maren Baxter har allerede pyntet sitt hjem klart til førjulskos, juleselskap og julefeiring. På bloggen til Maren kan du lese mer om hvordan hun styler til jul, hva det kan være lurt å tenke på og kanskje får du noen julegavetips. Her kan du lese hele blogginnlegget og se enda flere nydelige og inspirerende bilder. 

Maren har også funnet sine favoritter blant årets juleprodukter. Disse finner du i butikkene våre hvor de er merket med egne merkelapper Interiørstylistens favoritter.

MB_jul_julestue_4.jpg

Varm og koselig stemning
Mange kan være redd for å bruke mange farger og det å vite hvilke som passer sammen. Marens tips er å bruke farger som er nøytrale og passer sammen med andre farger uten å krasje. «Fargene jeg har brukt er grønn, sort, hvit, beige og gull som sammen skaper et lekkert og moderne uttrykk. Ved å tilføre myke tekstiler som skinn, pledd og puter har jeg skapt en varm og koselig stemning».

MB_jul_sofa_julestjerner.jpg
Har du en litt kjedelig og tom vegg i huset? Hva med å lage et lekkert dekorelement på veggen med stjerner og kranser? - Maren Baxter

MB_jul_trillebord_ny.jpg
En velkomstdrink er alltid en fin start på et middagsselskap. Her finner du oppskrift på en herlig velkomsdrink med smak av jul!

MB_jul_julestjerne.jpg
Den vakreste adventsstjernen, et kunstverk! En av mine favoritter med dens fantastiske form og glødene lys, og i disse mørke tidene er det hyggelig med ekstra belysning og stemning - Maren Baxter

MB_jul_detalj.jpgMB_jul_julepynt.jpgMB_jul_juletrepynt_2.jpgMB_jul_julegaver.jpg

Marens tips: Siden jeg er en av de som startet tidlig med julestylingen liker jeg å starte med en nøytral julestyling for så å tilføre noen røde detaljer nærmere julaften for å skape ekstra julestemning.

Nedtelling med en dekorativ adventsstake
Finner du ikke helt den adventsstaken du leter etter eller vil du kanskje sette ditt eget preg på årets adventsstake? Da kan du gjøre som Maren og dekorere den slik du vil.
«Jeg falt veldig for denne enkle sorte men stilfulle adventsstaken som jeg har dekorert med nydelig vintergrønt, kongler, mose, et lite juletre, stjerneanis, gull-lys og lekre tall i messing»

MB_jul_adventsstake.jpg
MB_jul_adventslys_2.jpg
Et nydelig adventslys er et godt alternativ til adventsstake – enkelt og nostalgisk


Samle dine kjære til juleselskap
Maren elsker å dekke bordet når nære og kjære kommer på besøk. Et nydelig dekket bord er prikken over i’en når familien skal samles til et godt måltid i julen. Maren har her dekket et nydelig julebord i moderne stil. «Jeg har gjentatt alle fargene fra stua til borddekorasjonen som skaper sammenheng – en rød tråd. Ved at jeg har gjentatt farger og former har jeg skapt balanse og en fin helhet».

MB_jul_julebord_1.jpg
MB_jul_julebord_3.jpg
MB_jul_bord_kuvert.jpg

«Bland ulike overflater og teksturer for å skape liv. For eksempel en røff linduk mot et blankt servise, bestikk, bordbrikker og glass. Da kan et supert tips være å bruke kunstige vintergrønne greiner, girlandere og planter. Varm opp den nordiske stilen ved å tilføre levende lys, LED-lys, lykter eller lyslenker for å skape lunhet stemning til stylingen»

MB_jul_julebord_4.jpg
MB_jul_julebord_7.jpgMB_jul_julebord_9.jpgMB_jul_julebord_detalj.jpg

Julekalender fra hjertet
En julekalender kan være så mangt. Det trenger ikke være 24 gaver, og det trenger ikke være dyrt. Her er det bare å slippe kreativiteten løs. «Hva med å lage en kalender med en blanding av gaver, fine ord og en hyggelige gester? Eller skrive nummer på kronelys som du tenner hver dag? Jeg har laget en kalender ved å henge ulike gaver i papirposer, skrevet hyggelige hilsener og gester på lapper, hengende fra en krans».

MB_jul_julekalender.jpgMB_jul_julestrømpe.jpg
I år finner du mange ulike julestrømper i vårt sortiment. Alt fra de tardisjonelle røde til de mer moderne i velur

En hyggelig velkomst
Når hele huset er pyntet til jul med varm og lun stemning må selvfølgelig inngangspartiet også få en touch av jul. Inngangspartiet ønsker både deg og gjester velkommen så det er koselig å skape en lun stemning allerede her. «Gjør det juleklart med en lekker krans, vintergrønt, lys og lykter. Jeg valgte å gå for to enkle men vakre grønne kranser, en med og uten lys. Jeg har tilført litt ekstra vintergrønt på den ene kransen og knyttet sløyfer av sort velurbånd, enkelt og lekkert!»

MB_jul_inngangsparti_1.jpg
MB_jul_inngangsparti_2.jpg
Her kan du lese mer om vår utendørsbelysning – koselig stemning både ute og inne på mørke kvelder

Les hele innlegget her