Slik får du knallfin hybel med enkle knep

Jo da, 15 små kvadratmeter kan bli skikkelig fine. Og gi god plass. Charlotte tryllet frem rene interiørdrømmen med Nille-varer og smarte grep.

Slik får du knallfin hybel med enkle knep

–        Oi, denne var skikkelig fin. Og disse er jo kjempefine!

Et speil. Kopper, vaser, skåler, gullbestikk, tepper. Lamper. Puter, sengetøy, matter. En krakk. Tøyservietter. To hyller. Alt plukkes nøye ut.

De små eureka-utbruddene kommer fra 23 år gamle Charlotte Gereke. Hun er produktdesign-student på Oslo Met, akkurat ferdig med første året. Nå snuser hun rundt i Nilles høstkolleksjon, på jakt etter skatter som kan hjelpe henne å dekorere hybelen hun nylig flyttet inn på.

–        Jeg ønsker meg en karriere innen design, men akkurat nå er jeg vel på samme stadium som alle andre. Med andre ord en nybegynner uten særlig erfaring, sier hun.

Det er ikke helt sant, for Charlotte har et godt blikk for hva som passer sammen, hvordan tingene påvirker rommet, og for å sette sammen trendy og tidløst – og trylle en liten hybel om til et sted man bare vil være. Lenge. Disse triksene skal hun dele med oss.
Charlotte setter på på plass puter i sofaenFARGETIPS: – Ved å velge én fargeskala, kan du sjelden gjøre noe feil. Da passer alt, anbefaler Charlotte. Hun synes fargene Nille byr på i høst er både vakre og lette å kombinere.

Studentlivet

For la oss bare innrømme det: Trangt. Trangere. Trangest. Fullt. Og mørkt. Det er ofte det vi tenker på når vi tenker på en hybel. Er det i det hele tatt mulig å få 15-20 kvadrat til å bli pur trivsel? Uten å tømme lommeboken før studiehøsten er i gang?

–        Absolutt, mener Charlotte, som nå skyver ivrig rundt på møbler i rommet som straks skal «pimpes» med både småmøbler og andre gjenstander fra Nille – perfekt for studenter med trang økonomi, men god smak.

Fine detaljer gir større helhet. Og en fin og praktisk kalender er et must når man er student.
DETALJER: Fine detaljer gir større helhet. Og en fin og praktisk kalender er et must når man er student. 

 

Herm gjerne etter katalogene

Charlotte har vært interessert i interiør fra hun var bitteliten. Moren satte hjul og knotter under alle møbler, for hun visste at de ville bli flyttet rundt på av jentungen. Nå er 23-åringen i ferd med å lage seg en karriere innen design, og hun finner inspirasjon overalt.

–        På nettet, i butikkutstillinger, når jeg er på en restaurant og ser et fint oppsett med en blomst og en vase. Når jeg ser film.

Hun holder seg oppdatert på trender, og synes Nilles nye kolleksjon har utrolig mye fint å by på, som gjør hybelstylingen enkel og samtidig rimelig. Alt fra dekorative blomster, via servise til møbler, som hyller og krakker.

–        Kan alle få til det du gjør her i dag?

–        Ja! Bare planlegg litt. Herm gjerne etter katalogene, kopier det de gjør. Det blir din egen stue uansett, tipser hun.

Selv laget hun seg et «moodboard» med ideer og inspirasjon før hun dro på Nille-shopping.

–        Bruk et bildeprogram eller lag det for hånd ved å sette sammen bilder du klipper ut. 

KOSELIG MED TEKSTILER: Rommet blir koseligere hvis du putter inn tekstiler, selv om de ikke alltid gjør nytte. I et kaldt hjørne, for eksempel. – Sånn som her, sier Charlotte og legger to puter inn en sort hylle.KOSELIG MED TEKSTILER: Rommet blir koseligere hvis du putter inn tekstiler, selv om de ikke alltid gjør nytte. I et kaldt hjørne, for eksempel. – Sånn som her, sier Charlotte og legger to puter inn en sort hylle.

 

Velg soner og toner

Nå er Charlotte i gang med å flytte sofa og seng.

–        Del gjerne rommet i soner, da ser det større ut, anbefaler hun.

Og vips, så har hun delt sine ca. 15 kvadrat inn i en soveromsone og en stuesone. Ryggen på sofaen fungerer som romskiller.

–        Her får du to rom i ett, sier hun, og rer sengen med et mykt sengesett i bomull fra den nye Nille-kolleksjonen.

ROMDELER: Sofaen fungerer som romdeler mellom seng og stueROMDELER: Sofaen fungerer som romdeler mellom seng og stue

Charlotte har valgt å bruke duse sandtoner og naturlige materialer.

–        Jeg jobber med forskjellige strukturer. I sengen er det bomull, lin, fløyel og sateng. Kontraster. Ikke som i svart/hvitt, mer taktile kontraster.

Hun setter seg på velursofaen og stryker hånden over sofaen og putene hun har dekorert med.

–        Når du setter deg ned, er det naturlig at du kjenner på den myke fløyelen. Putene er i grovere materialer, som lin. Det er forskjellige toner i både det du ser og kjenner, men jeg jobber alltid innenfor samme fargetone. Ved å velge én fargeskala, kan du sjelden gjøre noe feil. Da passer alt.
 FROKOST PÅ SENGEN: Charlotte har dekket til frokost på sengen med materialer og farger som kler hverandre. – Treverket på skjærebrettet står i stil med de naturlige materialene på stoffet i sengen. Og keramikken passer sammen med den rustikke treflaten, sier hun.FROKOST PÅ SENGEN: Charlotte har dekket til frokost på sengen med materialer og farger som kler hverandre. – Treverket på skjærebrettet står i stil med de naturlige materialene på stoffet i sengen. Og keramikken passer sammen med den rustikke treflaten, sier hun.

 

Stort tar mindre plass

Over sengen henger Charlotte et speil.

–        Det forstørrer rommet.

Det er ikke det eneste trikset hun har for å få en liten hybel til å se større ut.

–        Bruk større, men færre møbler. Gjerne lave, men bredere.

I Charlottes hybel er det skråtak. Det gir også utfordringer. Men hun vet å gjøre ulempene til fordeler.

–        Ikke bygg for høyt opp med møbler, da ser det trangt ut. Skråtak er en ulempe som du kan gjøre til en fordel, fordi det kan virke lunere.

 ROMFØLELSE: Et speil gir ekstra romfølelse.
ROMFØLELSE: Et speil gir ekstra romfølelse.

 

Bruk alt som du vil

Små rom krever lure løsninger. Charlotte er flink til å bruke ting på nye måter. Salongbordet hennes består av en pultplate, som står oppå en «kassepuff» fra Nille. Den kan hun også oppbevare ting i, noe som også sparer plass på en liten hybel. Sengegavlen har hun laget selv, satt sammen av plater fra et gammelt skap.

–        Ting jo ikke brukes som de er tenkt. Setter du denne puten bak frem, ser det ut som en linpute med en liten pyntebord rundt, sier hun og viser frem en pute med mønster på ene siden, men som er ensfarget på baksiden.

Charlotte snur også en liten, mønstrete matte, på vrangen.

–        Mønster kan absolutt fungere, også på liten plass. Men hvis du ikke har veldig peiling på mønster – det har ikke jeg – så hold deg unna.

 
FINN DIN STIL: Du trenger ikke bruke ting akkurat som de er tenkt, tipser Charlotte. Den mønstrede matten er ensfarget på andre siden, og gir variasjonsmuligheter

 

Planter! Ikke glem planter!

Små vaser finner et hjem i en hylle. Bøker, brett og skåler danderes.

–        Åh, jeg får så mange ideer, sier Charlotte og flytter om på ting like fort som hun har satt det på plass.

–        Hvor ofte ommøblerer du?

–        Kanskje én gang i uken. Jeg koser meg med det, prøver nye sammensetninger. Da trenger du ikke kjøpe noe nytt for å få en ny opplevelse. Store ommøbleringer gjør jeg et par ganger i året.

Nå kikker hun granskende bort i et hjørne bak sengen.

–        Jeg må trekke inn litt farger. Det er litt grått i det hjørnet, sier Charlotte og setter noen blomster der det for to sekunder siden var i gråeste laget.

Så kommer hun på at hun har glemt å snakke om planter. Så her kommer det:

–        Planter! Buketter, strå, tørkede, ekte eller tøy spiller ingen rolle. Blomster og planter gir mer enn man tror. Dette rommet hadde sett helt annerledes og mer sterilt ut uten, sier hun og danderer en bukett nydelige artiskokk-blomster sammen med noen strå.

Heldigvis har Nilles høstkolleksjon masse kule strå – som er supertrendy – og andre planter å by på.

 EN FAVORITT: Charlotte elsker de rosa stråene fra Nilles høstkolleksjon.
EN FAVORITT: Charlotte elsker de rosa stråene fra Nilles høstkolleksjon.

 

Miks og match

Charlotte har flyttet rundt på ting, bestemt seg og ombestemt seg i mange timer. Nå er «verket» fullendt. Hybelen hennes er blitt til en lekker kombo av soverom og stue. Den beste effekten synes hun kom av putene.

–        Det er billig og enkelt å style med puter, og så gjør de så mye for inntrykket. Du kan bruke dem forskjellige steder: i sofaen, sengen, i hyllene, på en stol.

Konklusjonen hennes er at Nilles høstkolleksjon gir en perfekt start på studieåret i ny hybel.

–        Jeg liker de nye varene veldig godt. Vi trengte ikke mange produkter for å gi et fint inntrykk, og det meste i kolleksjonen kan matches og mikses. Det er når vi prøver litt forskjellige løsninger, at de beste kommer, synes Charlotte.

 

Nå er det din tur til å prøve. Pimp hybelen din.

MINNER OG PÅMINNELSER: Nille har nydelige notatblokker og almanakker som holder deg oppdatert når studentlivet er i gang.

MINNER OG PÅMINNELSER: Nille har nydelige notatblokker og almanakker som holder deg oppdatert når studentlivet er i gang.MINNER OG PÅMINNELSER: Nille har nydelige notatblokker og almanakker som holder deg oppdatert når studentlivet er i gang.MÅLTID MED STIL: Hva med gullbestikk og tøyservietter når du får gjester – eller når du vil pynte opp hverdagsmiddagen din.MÅLTID MED STIL: Hva med gullbestikk og tøyservietter når du får gjester – eller når du vil pynte opp hverdagsmiddagen din.Fornøyd student HAPPY STUDENT: - Nille er perfekt for å handle på budsjett! 

 

 

 

{{ item.Data.CampaignBannerText }}
{{item.Data.Description || item.Data.Name}}

{{item.Data.Brand || " "}}

{{item.Data.MainAttribute || " "}}

{{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}

{{item.Data.CampaignPrice.Amount | number : 2}} {{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}