Kremet blomkålsuppe

En kremet blomkålsuppe smaker alltid godt og er enkel å lage. Kan nytes best både ute og inne, alene eller i godt i selskap.

Dette trenger du til 4 porsjoner: 

  • 1 stk blomkål
  • 0,5 stk finhakket løk
  • 8 dl vann
  • 2 stk hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 2 dl helmelk

Topping:

Slik gjør du det: 
Del opp blomkål i mindre buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann, buljong og helmelk i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.
Smak til med salt og pepper.

Tips! Litt fløte eller crème fraiche gir en litt fyldigere suppe og revet parmesan gir ekstra smak

Server med fersk brød eller hjemmelaget focciaccia 

Brødkrutonger er enkelt å lage, gjerne med brød som begynner å bli tørt.



Slik gjør du det:

Bland sammen olje, salt, hvitløk og krydder. Vend brødbiter i blandingen.
Legg brødbitene utover på et stekebrett med bakepapir, stek på 200 grader i  omtrent 10-15 minutter, avhengig av brødtype og hvor tørt brødet er.
Kan oppbevares over lengre tid i en lufttett beholder.

Miljo_105248+104570.jpg

 

Se mer av våre nye krydderserie: