Granola med nøtter

En hjemmelaget granola gir et løft til måltidet og er superenkelt å lage! Perfekt til å toppe yogurt, chiapudding eller smoothiebowl.

Til en stor krukke trenger du: 


150 g havregryn 
150 g mandler
50 g hasselnøtter
50 g sesamfrø 
75 g solsikkefrø 
50 g gresskarkjerner 
1 dl eplejuice 
2 ss smør
3 ss honning 
en klype salt
eventuelt litt kanel om du er glad i det.

granola_form.jpg

Slik gjør du det: 

  • Grovhakk det som kan hakkes og bland i med det tørre. Smelt sammen smøret og rør det sammen med honning og juice. Bland deretter alt godt sammen og fordel det utover en stekeplate dekt med bakepapir eller i en ildfast form. 
  • Stek på 135 grader i omtrent en time. Vend blandingen med en sleiv omtrent hvert tiende minutt, slik at ikke noe brenner seg. 
  • La blandingen avkjøle seg før du heller den over på en egnet glasskrukke.

granola_i_krukke.jpg

Se nyheter til kjøkken >