Gulrotkake med kremostglasur

2 stk runde former Ø:20cm

image306un.png

Kaken:

4 egg

4 dl sukker

4 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

2 dl solsikkeolje

6dl revet gulrot

Egg og sukker mikses til eggedosis. Bland det tørre i en bolle og tilsett i eggedosisen. Deretter tilsetter du olje og vender inn gulrot. Fordel røren i to like former og stek på 180c i ca 35 min. Steketid kan variere fra ovn til ovn. Sjekk med en kakenål/grillpinne om kaken er ferdig. Avkjøles på rist. Imens kaken avkjøles lager du frostingen.

 

Frostingen: 

300g romtemperert

smør 300g kremost naturell (Philadelphia)

600g melis

1 ts vaniljesukker

1 ss melk (Kan sløyfes)

Pisk romtemperert smør og melis hvitt, tilsett deretter vaniljesukker og kremost og rør til jevn blanding. Melken kan du bruke til å justere tykkelsen på kremen. Tilsett konditorfarge/fargepasta. Ikke pisk for mye etter du har tilsatt kremosten, da kan kremen skille seg.

Spøkelsene lager du av marshmallows som du trer på en grillpinne. Klipp to hakk øverst i marshmallowsen for å lage armer, og tegn på ansikt med spiselig tusj som du får kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker. 

Halloween_nille06.png