Hjemmelaget hummus

En deilig, hjemmelaget hummus er nydelig som tilbehør til ovnsbakte grønnsaker, men også deilig som pålegg på godt brød eller delikate salte kjeks på et tapasbord. Hummusen holder seg fint opp til 5 dager i lukket beholder i kjøleskapet og lages på få minutter!

Ingredienser:

2 bokser hermetiske kikerter (skylt i kaldt vann for å fjerne laken de ligger i)

3 rause ss Tahini (sesamfrø-paste)

2 hvitløksfedd, skrellet og grovt hakket.

Saften av en stor sitron

3 ss god olivenolje og eventuelt litt kaldt vann til å justere humusen til ønsket konsistens.

En god klype flaksalt eller vanlig salt (juster eventuelt med mer salt til slutt for ønsket smak)

 

Slik gjør du:

Putt alle ingrediensene i en foodprosessor eller minimikser til stavmikser og kjør det sammen til en fast men jevn masse. PS: Spar gjerne noen hele kikerter for pynt på toppen!

Smak til og juster eventuelt med mer salt og/eller sitron.

Ta det over på en pen skål og dander med hele kikerter på toppen, risle over litt god olivenolje og strø gjerne over et lett dryss med Nille sitt allroundkrydder på toppen.

hummus.jpg