Maren Baxters sitronkake

Maren Baxter sitronkake er en storfavoritt blant hennes gjester. Den er enkel å lage og er gluten- og melkefri.

Kaken er glutenfri, melkefri og sitrusfri (kan lages med ekte sitrus også) som gjør den veldig populær, iallefall blant familien og venner! Det er en slik kake som er enkel å servere og ta med seg.
 
Kakebunn.
Du trenger:
  • 3 poser Møllerens Muffins Glutenfrie
  • 6 egg
  • 12 ss vann
  • 300g smeltet smør (Soft flora spesial som er soya og melkefritt)
  • Ca 20 dråper Sitron Essens – Her kan du smake deg fram til hvor mye sitronsmak du ønsker at kaken skal ha. Du kan også bruke skall og litt saft fra en sitron istedenfor sitronessens).
  • Smør til å smøre kakeformen
 
Slik gjør du:
  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Pisk egg, vann og sitronessens (evt sitronskall og sitronsaft) sammen til en gjevn røre i en bolle.
  3. Tilsett Møllerens glutenfrie muffinsblandinger litt etter litt i bollen med det våte mens du pisker med en stavmikser til røren er gjevn og fin.
  4. Smør og hell røren i en kakeform på ca 28cm (min er fra Nille).
  5. Stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min (avhengig av ovn) til kaken har blitt gyllen. Stikk gjerne med en kakepinn i midten av kaken når det nærmer seg slutten av steketiden for å sjekke om kaken trenger lengre eller kortere tid. Er pinnen tørr, ta kaken ut.
 
Melisglasur og melissitrondekor.
Du trenger:
  • 700g Melis
  • 3-4 eggehviter
  • ca 12 dråper Sitron Essens – Her kan du også smaker deg fram til hvor mye essens du ønsker å ha i glasuren, evt bruke saft fra en sitron.
 
Slik gjør du:
  1. Bland eggehviter og sitronessens (evt saft fra sitron).
  2. Ha melissen i en bolle og tilfør eggeviteblandingen litt etter litt mens du pisker med en stavmikser på middels hastighet til glasuren er luftig og hvit, gjerne som en tykk krem. Er glasuren for tynn, ha i mer melis eller mer eggehvite om den er for tykk.
  3. Ha over litt av melisglasuren i en bolle med lokk eller en pose (dette skal brukes til sitrondekoren senere).
  4. Når kaken er avkjølt, spre melisglasuren fint over kaken med en slikkepott. Når melisglasuren er fordelt utover kaketoppen, dunk kakeformen forsiktig noen ganger i kjøkkenbenken til glasuren er helt glattet ut.
  5. La melisglasuren på kaken tørke og sett kaken i kjøleskapet.
 
Sitronmønster:
Du tenger:
  • 2 sprøyteposer.
  • Sprøytetipp, rund og ca 3mm.
  • Gul og grønn konditorfarge.
 
Slik gjør du:
  1. Finn fra melisglasuren du satt bort og fordel den i to like deler i to ulike boller.
  2. Tilfør grønn konditorfarge til ønsket farge i den ene bollen og gul konditorfarge i den andre bollen. Rør godt.
  3. Klipp et lite hull nederst i sprøyteposene og sett i sprøytetipp.
  4. Ha den gule og grønne melisglasuren over i hver sin sprøytepose.
  5. Start med den gule melisglasuren hvor du lager sitroner (en sirkel med tapp oppe og nede). Lag deretter blader og stilk med den grønne melisglasuren.
  6. La mønsteret stivne og så er kaken klar! Et tips om du ikke skal spise kaken samme dag er å fryse den, da vil den holde seg saftig lenge!

    sitornkake_MB.jpg

    sitronkake.jpg

Se også: Maren Baxters påskestyling og mer inspirasjon til påske her