Marsipankuler

Lag disse nydelige marsipankulene så har du noe å by gjester som kommer innom i førjulstiden eller som julegave. Hvem setter vel ikke pris på hjemmelagde julegaver? Putt kulene i en fin boks eller et glass – perfekt gave til en god venninne, kollega eller besteforeldre.

For å lage ca. 60 små kuler trenger du:

3 plater kokesjokolade
1 pakke marsipan

Hva du ønsker rundt kulene er opp til deg, men vi anbefaler på det sterkeste enten kokosmasse eller en miks av hakkede pistasjnøtter og havsalt.
Til dette trenger du:

1 pose kokosmasse
Havsalt
Pistasjnøtter

Slik gjør du:

  • Kutt marsipanblokken opp i terninger i ønsket størrelse og trill de til kuler.
  • Kok opp vann, brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i vannbad.
  • Ha kokosmasse eller miks av pistasjnøtter og havsalt i en skål.
  • Bruk to skjeer til å dyppe kulene i den flytende sjokoladen. Legg de direkte i toppingen med det samme de er dekket av sjokolade. Pass på at hele kulen blir dekket av topping.
  • Legg de ferdige kulene på et bakepapir eller en trefjøl.
  • La kulene stå kaldt i et par timer så sjokoladen får stivnet.
  • Nyt!

marsipankuler.jpg