Gulrotkake med ostekrem
En saftig gulrotkake er alltid en favoritt både blant store og små. Pynt kaken med denne enkle teknikken og den vil garantert bli stjernen på kakebordet!
Bunn:
4 stk egg
3 dl sukker
1,5 dl olje
3 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts natron
1,5 ts malt kanel
4 stk middels stor revet gulrot
Ostekrem:
45g smør
115g melis
150g kremost naturell
SLIK GJØR DU
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Hell forsiktig i olje. Tilsett siktet hvetemel og krydder. Vend tilslutt inn raspet gulrot.
2. Hell røren i en smurt brødform. Stek kaken på 175 °C i ca. 50 minutter på nederste rille. Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken, er pinnen tørr er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
3. Ha alle ingrediensene til ostekremen i en foodprosessor, og kjør dem raskt sammen til en glatt krem.
4.Smør et tynt lag ostekrem rundt hele kaken før du sprøyter ut roser med sprøytetipper og sprøyteposer fra Nille.