Gulrotkake med ostekrem

En saftig gulrotkake er alltid en favoritt både blant store og små. Pynt kaken med denne enkle teknikken og den vil garantert bli stjernen på kakebordet!

Bunn:

4 stk egg
3 dl sukker
1,5 dl olje
3 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts natron
1,5 ts malt kanel
4 stk middels stor revet gulrot

Ostekrem:
45g smør
115g melis 
150g kremost naturell

Se også: Bakeutstyr

 

SLIK GJØR DU
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Hell forsiktig i olje. Tilsett siktet hvetemel og krydder. Vend tilslutt inn raspet gulrot.
2. Hell røren i en smurt brødform. Stek kaken på 175 °C i ca. 50 minutter på nederste rille. Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken, er pinnen tørr er kaken ferdig. Avkjøl på rist. 

3. Ha alle ingrediensene til ostekremen i en foodprosessor, og kjør dem raskt sammen til en glatt krem.

4.Smør et tynt lag ostekrem rundt hele kaken før du sprøyter ut roser med sprøytetipper og sprøyteposer fra Nille.

NLL-11688_2.jpg

Se også: Eplekake i ovnsform