Peanøtt- og sjokolademuffins

Ingredienser

100 gr smør
1 ½ dl sukker
3 stk egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl melk
100 g kokesjokolade
2 dl salte peanøtter

Se også: Bakeutstyr

 

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 200 °C, og finn frem muffinsformer og/eller muffinsbrett. Oppskriften holder til 12-15 muffins. Visp smør og sukker lett og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver, og rør det i deigen. Ha i melk. Hakk sjokolade og peanøtter, og rør forsiktig inn i deigen. Fordel deigen i formene, ¾ fulle. Bruker du muffinsbrett, er det lurt å sette muffinsformer oppi, før du heller i deigen. Det holder fasongen mye bedre. 
Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl muffinsene på rist.

TIPS:
Muffinsene kan fryses.

NLL-11487_2.jpgKAFFE OG KARAMELLFROSTING

Smør200 g
Brunt sukker175 g
Melk1/2 dl
Sterk kaffe 3 ss
Vaniljefrø av 1 stang
Salt 1 klype

Melis 200 g

KAFFE OG KARAMELLFROSTING
Lag en kopp sterk kaffe.
Ha smeltet smør, brunt sukker, melk, 3 ss av sterk kaffe, vaniljefrø og salt i en kjele. Kok opp og la koke i 1 minutt. Hell alt over i en bolle og sett kaldt i 3 timer til det har tyknet og blitt helt kaldt. Pisk så inn melis. Det er enklest å bruke en kjøkkenmaskin med k-visp/Grind til dette. Pisk i 5 minutter til du har fått en myk og fast frosting.

 

Se også: Verdens beste sjokoladekake