Hjemmelagde biscotti

-Å gi bort spiselige julegaver er ekstra personlig og koselig, og blir alltid vellykket, sier Kristine, damen bak Norges største bakblogg, Det søte liv. Her er hennes oppskrift på biscotti.

Biscotti er italienske kjeks, som er veldig godt egnet som spiselig julegave fordi holdbarheten er lang. Dette er altså kaker som gjerne kan lages allerede nå og gis bort til jul. Denne varianten har nydelig smak av kanel, mandler og sjokolade.

biscotti.jpg
Biscotti - tradisjonelle italienske mandelkjeks som stammer fra den toskanske byen Prato. 

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 275 g hvetemel
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 150 g mandler
Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte:
Pisk egg, hvitt og brunt sukker til tykk og luftig eggedosis. Vend i kanel, bakepulver og hvetemel. Finn frem mandler og kokesjokolade. Hakk mandler og kokesjokolade grovt. Vend dette inn i deigen. Deigen skal bli nokså fast.

mandler_og_sjokolade.jpg- En rund trefjøl og glasskrukke med gulldekor, noen av mine favorittprodukter fra Nille, forteller Kristine.
Trefjøl 369,90. Glasskrukke fra 59,90.

deig.jpg

Form deigen til to lengder på bakepapirdekket stekeplate.
Trykk lengdene litt flate med fingrene så de blir ca. 2 cm høye og 6 cm brede.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 20 minutter. Ta platen ut av ovnen og la kakene avkjøles i noen minutter. Senk varmen på ovnen til 150 °C.
Bruk en skarp kniv og skjær kakene opp på skrå i skiver som er ca. 1,5 cm tykke. Snu kakene og legg dem på platen med snittsiden opp.
Sett så stekeplaten tilbake inn i ovnen og stek kakene i ytterligere 20 minutter, midt i ovnen og ved 150 °C

Avkjøl kakene på rist.

TIPS
Dersom kakene skal gis bort i gave, er det koselig å gjøre dem litt ekstra fine ved å pynte de med smeltet sjokolade, sett de i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. P.s Hvis du pynter med smeltet sjokolade, kan det lønne seg å oppbevare dem kjølig for å unngå at sjokoladen blir klissete. 


bicotti_ferdige.jpg
Spiselige julegaver er populært å gi bort og veldig hyggelig å få. Finn en fin krukke, glass eller en dekorativ kakeboks, som egner seg til å oppbevare kjeksen i.
Krukke 199,90. Kopp 99,90.


Biscotti på ekte italiensk vis gjerne nytes med et lite glass Vin Santo, eller dyppes i en kopp sterk, varm kaffe.