Oppskrift
Gulrotkake med ostekrem
En saftig gulrotkake er alltid en favoritt både blant store og små. Pynt kaken med denne enkle teknikken og den vil garantert bli stjernen på kakebordet!
Bunn:
4 stk egg
3 dl sukker
1,5 dl olje
3 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts natron
1,5 ts malt kanel
4 stk middels stor revet gulrot
Ostekrem:
45g smør
115g melis
150g kremost naturell
SLIK GJØR DU
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Hell forsiktig i olje. Tilsett siktet hvetemel og krydder. Vend tilslutt inn raspet gulrot.
2. Hell røren i en smurt brødform. Stek kaken på 175 °C i ca. 50 minutter på nederste rille. Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken, er pinnen tørr er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
3. Ha alle ingrediensene til ostekremen i en foodprosessor, og kjør dem raskt sammen til en glatt krem.
4.Smør et tynt lag ostekrem rundt hele kaken før du sprøyter ut roser med sprøytetipper og sprøyteposer fra Nille.