Påskestyling med Maren Baxter

Bli med hjem til interiøreksperten Maren Baxter hvor hun tar deg igjennom to helt ulike måter å style til påske! Blir inspirert av en frisk, moderne og sitrongult tema og en mer harmonisk og dempet utgave av samme styling. Hvilken er din favoritt?

Vi lot interiørstylisten Maren Baxter style to lekre stylinger i to ulike versjoner, en påskelook og en vårlook med vårens og påskens interiørfavoritter fra oss. - Jeg deler enkle grep til å skape ulike uttrykk selv om du bruker mange av de samme elementene i stylingene. Og dere, jeg deler også en herlig oppskrift på en saftig gluten- og melkefri sitronkake!

-DSC4927.jpg
Frisk opp stylingen: Enkle elementer fra naturen, gjerne gåsunger og friske blomster. 

-DSC5073.jpgMorgenstund har gull i munn: Lag den lune, koselige morgenstunden med tente lys. Lag deg noe varmt å drikke mens du gjør klar frokost til familien. 

-DSC4982.jpg

Frisk og fresh -sitrongul påske 
I år har jeg valgt å gå for en moderne nordisk stil med innslag av det tradisjonelle, en fresh look med varme og energi! Jeg har faktisk valgt å tilføre fargen gul som man gjerne forbinder med påske, men på en ny og moderne måte. Jeg har stylet et enkelt men innbydende frokostbord med vekt på stemning og hygge som jeg synes er viktig i disse tider.

Naturlige grunntoner
Jeg har stylet med fargene gul, gull, hvit, grønn og brun. Fargene finner man i naturen og dermed passer de godt sammen. Basen i stylingen er nøytral som gjør at de gule og varme tonene kommer ekstra godt fram og det blir skapt en lekker kontrast og herlig glød. Ved å starte en styling med en nøytral base gjør at du enklere kan tilføre andre farger og elementer uten å skape et rotete utrykk eller være redd for at fargene krasjer.

-DSC5030.jpg

Skap liv i stylingen med friske blomster og grønne planter. På midten av bordet har jeg satt sammen en frisk bukett av gule tulipaner som et blikkfang og tyngde. Her kan du også lage en fin bukett av kunstige blomster, greiner eller strå, noe som Nille har mye av i butikkene! Et tips hvis du styler med mange elementer er å sette elementene i grupper/stillebener, da vil blikket festes på de ulike gruppene og ikke vandre over alt.

-DSC5062.jpgFavoritt: denne nydelige påskeharen som smelter perfekt inn i stylingen! 

-DSC5023.jpg

Skap herlig påskestemning og en koselig atmosfære med levende lys i lekre lysestaker, på brett eller i lykter. Hos Nille finner du mange ulike former og farger på både stearinlys, lysestaker og lykter. To av mine desidert klare favoritter er den fantastiske gull-lysestaken og det «twistede» stearinlyset.

-DSC4982.jpgGjenta farger og former: Skaper balanse og en fin helhet. Jeg har gjentatt runde former som egg, skjærefjøler, servise, vaser, glass etc og rektangulære former som på flisene, kjøkkenfronter, skjærefjøler, hyller og andre detaljer. Sammen blir det skapt sammenheng og en rød tråd.

-DSC4923.jpgFrisk sitruskake til gjestene - denne populære kaken kan du lage selv! Her finner du oppskriften  Denne kakeformen i lekker gull er en favoritt hos meg, nydelig form og materiale.

Fra påske til vår med enkle grep 
Bruk noe av påskedekoren videre i andre stylinger, jeg skal vise dere!

-DSC5242.jpg

Som dere kan se på bildet over og nedenfor har jeg tatt utgangspunktet i samme styling men gjort noen små endringer som å forandre farger og bytte ut noen smådetaljer:

1. Jeg har tatt bort det gule og tilført friske vårfarger som grønn og beige.

2. Jeg har stylet med to ulike blomsterbuketter

3. Her har jeg byttet ut noe av påskedekoret og tilført lekre skulpturer og mer grønt.

TIPS! Her kan man fint bruke dekor en allerede har liggende i skuffer og skap sammen med nye elementer. De som er så kjekt med våren er at man finner kvister, vårblomster og grønt i naturen!

-DSC5203.jpg
Selv om blomsterbuketten står i samme vase som i påskestylingen blir det skapt et helt annet uttrykk ved å ha i en annen bukett. Vær kreativ og tenk gjerne utenfor boksen. Et kjøkkenhåndkle fungerer supert som tøyserviett og et eggeglass som vase. Vasen jeg har brukt til blomsterbuketten er egentlig en lykt men fungerer supert som begge deler!

-DSC5127.jpg
Knyt et bånd med noe grønt rundt et egg for å skape spenning og en fin sammenheng til resten av stylingen.

-DSC5240.jpg-DSC5140.jpg
Lag en vårlig dekorasjon ut av en eggekartong eller et brett. Her kan du forandre uttrykket enkelt ved å bytte ut blomstene eller dekoren.

-DSC5198.jpg
Jeg bare elsker alle de ulike skulpturene som Nille har i butikkene nå, hodet ovenfor er en klar favoritt!


Se mer påskeinspirasjon her>>

 

Marens produktfavoritter: