Sjokoladekake i langpanne med lokk

Sjokoladekake i langpanne med lokk

Ingredienser:

5 egg
7,5 dl sukker
420 g smør
10 dl hvetemel
5 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
5 ss kakao
4 dl melk

Glasur:
250 g smør
600 g melis
200 g Dronningsjokolade (2 plater)
4 ts vaniljesukker
8 ts sterk kaffe

Pynt:
Kakestrøssel eller kokos

Fremgangsmåte

Start med å smelte og avkjøle smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i vekselvis med melken. Rør til røren er jevn og klumpfri.
Hell deigen i en smurt langpanne (formen vår er på ca. 33,5x25,5x5cm, gir nokså høy kake).
Stekes midt i ovnen ved 180°C i 30-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøles i formen. Hvelv kaken ut av formen.

Til glasuren smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Bland deretter i melis, vaniljesukker og kaffe. Rør til glasuren er glatt.
Smør glasuren over den avkjølte kaken. Dryss over kakestrøssel eller kokos til pynt.

Sjokoladekake i langpanne - yummy!