Aktiviteter med barna når skole og barnehager er stengt

Fikk du også plutselig litt mer tid med barna? Vi har samlet noen gode tips til aktiviteter når besøk av lekekamerater og turer til lekeplassen er avlyst for en stund fremover. Benytt tiden til å nyte de små og store øyeblikkene i hverdagen og ta vare på hverandre.

Publisert 17.03.2020

Det kan fort bli lange og ensformige dager når skoler og barnehage er stengt. Vi har samlet våre aller beste tips til aktiviteter som både kan gjøres sammen med barn eller som aktiviserer barna alene. Og nå når mange nå må være hjemme, ja, så kan vi jo lage det litt hyggelig hjemme med levende lys og gjerne litt musikk. 

Her er våre favorittforslag:

1. Spill - brettspill, kortspill og yatzy er alltid gøy, og bringer familien nærmere hverandre.
2. Bygge LEGO – hvem klarer å bygge det mest kreative LEGO-mesterverket, eller kanskje klarer de å bygge ditt eget hus med LEGO?
3. Lære seg å strikke / hekle / brodere – kanskje klarer dere å lage en liten gave til besteforeldre med når dere endelig får sett de igjen? Er du klar for et litt større strikkeprosjekt ligger det mange inspirerende oppskrifter på våre nettsider.

Se vårt utvalg av garn i vårens fineste farger, og gratis strikkeoppskrifter

4. Hobbysett er ALLTID en slager og oppholder ofte barna i lang tid. Morsomme og søte påskehobbysett setter kreativiteten i sving for å ikke snakke om praktisk hobbyboks med massevis av morsomme aktiviteter.

5. Hele familien har nok godt av å bevege seg, så sett på musikk og gjør yogaøvelser eller rett og slett bare dans sammen. 
6. Bak noe godt! Frem med forkler og gode oppskrifter. Grove rundstykker i morsomme muffinsformer med fot gir både saftige rundstykker og blir garantert en hit både å lage og å spise.

Se oppskrift på påskens morsomste rundstykker her

7. Påsken nærmer seg med stormskritt, og påskeharen kan ha gitt i oppgave til barna å lage rebus til voksne for å finne påskeegget.

Se også: Påskeegg 50%

8. Mer tid er perfekt for å organisere både for store og små – gi barna i utfordring å gå gjennom lekene og legge de i kasser. Er det noen leker som kan gis bort til noen som kunne trengt de mer?

Se også våre tips for smart oppbevaring


Sitteunderlag i reinsdyrskinn, nå kr 299,90. Turkopp som kan settes direkte på bål kr 129,90. Freia småsjokolade 2 for 20,- 

 

Utekos
Det kan være godt for alle å få et avbrekk i en annerledes hverdag med en tur ut i skogen både for å brenne av litt energi og få frisk luft. Heldigvis er det også tendenser til vårvær i flere deler av landet. Pakk sekken med en termos med noe god drikke, noe enkel snack og et sitteunderlag – og vips, noen timer med opplevelser står foran dere. Legg opp til hyppige pauser med belønning som sjokolade eller kjeks for å holde på motivasjonen. 

Beste tips til utekos:
1. Tenne bål og spikke pinner - kos dere med varm kakao, pølser i pinnebrøddeig og grillet marshmallows til dessert. 
2. Mange har hjemmeundervisning nå; flytt dere gjerne utendørs. Mye kan oppleves og læres bare i ditt eget nærområde også – men husk å holde avstand fra andre
3. Overrask med å spise fra søte påskeasjetter med søte og gode harepusboller fra Det søte liv.


Søte harepusboller er tipp topp tursnacks. Bildet er tatt av Det søte liv, oppskriften finner du på Detsøteliv.no

4. Vær kreative – ta med kongler og lag kongledyr hjemme
5. And action! La barna lage film i hagen med vårt morsomme actionkamera. (Kun 250,-)


Ikke bli kalde ute! Deilig sitteunderlag i tovet ull.
Vi har masse leker og aktivitetssett som er perfekt for innetid.