Superenkle og saftige scones

Overrask huset med rykende ferske scones. Denne oppskriften er så enkel at selv små og store bakedebutanter er garantert suksess - perfekt for å overraske mor på morsdagen eller kjæresten på Valentines Day!

Gjør litt stas på en du er glad i! Overrask med et nydelig dekket frokostbord, med levende lys, fine blomster og hjemmelagde scones. 

Frokost-scones 

12 stk.

Du trenger:

  • 4 dl fint hvetemel
  • 1,5 dl sammalt hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1,5 dl melk
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 100 g smør

 

Slik gjør du:

  1. Start med å sette ovnen på 225 grader.
  2. Ha hvetemel, bakepulver, sukker og salt i en bolle, og bland ingrediensene med en tresleiv.
  3. Skjær smøret i terninger før du smuldrer det inn i deigen. Ha så i melk og egg. Rør det hele godt sammen og ha deigen over på et bakebord. Er deigen veldig klissete tilsetter du litt mer mel.
  4. Kjevle deigen til en leiv på ca. 3-4 cm, og stikk ut runde scones med et glass. Legg sconesene over i smurte muffinsbrett. Du kan også forme små boller og plassere ved siden av hverandre i en ildfast form.
  5. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter (steketiden kan bli noe lenger hvis du steker sconesene tett i tett i en ildfast form. Følg med mot slutten og øk evt. steketiden med noen minutter. Avkjøles på rist. 
  6. Server nystekte scones med syltetøy og rømme, eller ost og skinke.

Saftige scones_Nille.jpg  Enkel oppskrift scones_Nille.jpg