17.mai: Dobbel Pavlova

En frodig festkake som er enkel å lage! Bunnene kan du lage noen dager i forveien og oppbevare tørt under et rent kjøkkenhåndkle.

Du trenger:
4 eggehviter
1/8 ts salt
200g sukker
2 ts maizena
1 ts eddik 7%

Krem:
3 dl kremfløte
1 boks vaniljekrem til kremkaker
Bær etter ønske

Bunn:
Pisk eggehvite og salt til de skummer. Hell i sukkeret litt og litt og pisk til marengsen er blank og glatt ( ca 7-8 minutter) og du ikke kan kjenne sukkerkornene mellom fingrene. Tilsett maizena og eddik og pisk et halvt minutt til.

Fordel marengsen i to like deler på ca 20cm på et stekebrett med bakepir. Stek midt i ovnen på 140 grader varmluft, i ca 45 min. Husk at temperatur og steketid kan variere fra ovn til ovn. 

Når bunnene er helt avkjølt kan du fylle de med krem.

Pisk fløten til krem og bland med vaniljekrem. Fordel krem og bær utover marengsen og legg den andre marengsen oppå, gjenta med nytt lag krem og bær. Dette gjør du rett før servering. Dander gjerne også med granateple og pasjonsfrukt.

Server og nyt!

pavlova.jpg