Halloween-gulrotkake med kremostglasur

Bak en skummelt god gulrotkake til Halloween!

Kaken:

4 egg

4 dl sukker

4 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

2 dl solsikkeolje

6dl revet gulrot

Egg og sukker mikses til eggedosis. Bland det tørre i en bolle og tilsett i eggedosisen. Deretter tilsetter du olje og vender inn gulrot. Fordel røren i to like former og stek på 180c i ca 35 min. Steketid kan variere fra ovn til ovn. Sjekk med en kakenål/grillpinne om kaken er ferdig. Avkjøles på rist. Imens kaken avkjøles lager du frostingen.

Frostingen:

300g romtemperert smør

300g kremost naturell

600g melis

1 ts vaniljesukker

1 ss melk (kan sløyfes)

Konditorfarge/fargepasta

Oreo-kjeks til pynt

Pisk romtemperert smør og melis hvitt, tilsett deretter vaniljesukker og kremost og rør til jevn blanding. Melken kan du bruke til å justere tykkelsen på kremen. Tilsett konditorfarge/fargepasta. Ikke pisk for mye etter du har tilsatt kremosten, da kan kremen skille seg.

Når kakene er avkjølt har du frosting på toppen av den ene kaken. Plasser den andre kaken på toppen og dekk hele kaken med frosting. 

Spøkelsene lager du av marshmallows som du trer på en grillpinne. Klipp to hakk øverst i marshmallowsen for å lage armer, og tegn på ansikt med spiselig tusj, dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker. Topp kaken med knuste Oreo-kjeks. 

image306un.png