Heksehattmuffins

Du store min muffins! Hva er dette for slags trolldom! Forheksede muffins, dekket med irrgrønn glasur, toppet med fortyllende heksehatter, tryllet frem fra ingensteds? Dette må være perfekt å servere til alle små trollmenn, skumle vesner og landets hekser.

Vaniljecupcakes med kremostglasur, ca 12 stk

Du trenger: 
120g hvetemel
140g sukker
1,5ts bakepulver
40g smør (romtemperert)
1,2 dl helmelk
1 stort egg eller 2 små (romtemperert)
0,5 ts vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det: 
Bland det tørre sammen med smør i en bolle til det har sandaktig konsistens, bruk gjerne en mikser på lav hastighet. Bland det våte sammen og tilsett gradvis i det tørre. Vispes sammen i et par minutter til en jevn konsistens. Ikke visp for mye, da kan de bli seige. Fordel ca 2 ss i hver form og stek på 170°C i 22 min. Steketid kan variere fra ovn til ovn. Test om muffinsene er ferdig stekt med en kakenål.

Kremostglasur
50g smør (romtemperert)
150g melis
100g kremost (Philadelphia)
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det: 
Pisk smør og melis hvitt, tilsett så kremosten og bland sammen på lav hastighet slik at kremen ikke skiller seg. Tilsett grønn matfarge.
Fordel glasuren på cupcakes med en skje, eller i en pose med sprøytetip for å lage struktur i kremen.

Pynt med gresskarpynt, Oreo Halloweenkjeks og heksehatter av sort marsipan. Kjevle ut marsipanen og bruk f.eks et glass til å stanse ut en sirkel. Dette er hattebremmen. Trill en kule marsipan og tynn den ut til kjegleform som du setter oppå sirkelen. Voila! Du har laget en heksehatt.

heksehattmuffins.jpg

Skremmende gode og smakfulle muffins for både små og store hekser, trollmenn og andre vesner.