Eltefrie rundstykker
Til frokost eller lunsj er det godt med hjemmelaget bakst. Med disse enkle eltefrie rundstykkene er det ingen sak å lage seg rykende, ferske rundstykker
Eltefrie grove rundstykker (ca 12 stk)
Vår kollega Ida har laget en enkel og god oppskrift som du kan gjøre klar kvelden før. Deigen skal stå i romtemperatur natten over. Rundstykkene får et rustikk utseende og passer ypperlig til påskefrokosten.
450 g hvetemel
50 g kruskakli eller annet grovt mel
¼ ts tørrgjær
4 dl vann
Evt frø/korn til å strø på toppen
Slik gjør du:
Bland sammen det tørre i en bolle, tilsett deretter vannet. Deigen skal være klissete. Dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken natten over, til deigen er ca. dobbel størrelse.
Fordel deigen i 12 muffinsformer. Bruker du muffinsbrett kan du spraye litt formfett i formen før du heller oppi deigen, men det trenger du ikke hvis du bruker silikonform. Du kan også forme runde rundstykker og fordele utover i en ildfast form (gjerne sprayet med litt formfett eller smurt med smør/olje). Strø over frø hvis du ønsker.
Sett rundstykkene i kald ovn og skru på 200°C. Ferdig på ca. 30 min.