Festkake til 17. mai
Rød og hvit kake pyntet med bær – perfekt til 17. maifesten!
Red velvet-kake med kremostfrosting - perfekt til 17. mai eller en annen festlig anledning.
Kakebunner:
- 160 g romtemperert smør
- 3 dl sukker
- 2 egg
- 5 dl hvetemel
- 1,5 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker eller 1 ts vaniljeessens
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2,5 dl kulturmelk (skummet eller vanlig)
- Ca 1,5 ts rødfarge (fargepasta)
Smør og sukker piskes hvitt, tilsett så ett egg om gangen. Bland det tørre sammen og ha det i røren. Til slutt har du i kulturmelk og pastafarge og blander til en jevn røre med kraftig rødfarge. Fordeles jevnt i to kakeformer på 20 cm og stekes ca 30 minutter på 180 'c midt i ovnen. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Sjekk om kakebunnene er ferdige ved å stikke en kakenål ned i midten. Kommer den ut ren er kaken ferdig. La kaken avkjøles på rist.
Frosting/krem:
- 200 g romtemperert smør
- 250 g Philadelphia naturell kremost
- 500 g melis
- 1 ts vaniljesukker eller et par dråper vaniljeessens
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett vaniljen, og kremosten gradvis så det blandes godt sammen.
Fordel et godt lag krem på en avkjølt kakebunn, og legg den andre kakebunnen oppå. Fordel resten av kremen rundt kaken og pynt med friske bær. Nyt! Kaken holder seg godt i kjøleskap minst 2-3 dager, og kan også fryses.
Rød fargepasta får du kjøpt i velassorterte butikker som selger kjøkkenutstyr.