Formkake med sitron og crème fraiche

Bak en supersaftig og deilig formkake. Crème fraiche i røren gjør at kaken blir myk og god, samtidig som den holdere seg flere dager så lenge den pakkes godt inn i plast. Med vår klassiske formkakeformen blir det et sus av retro-kaffeslabberas over denne friske og gode kaken!

Formkake med sitron og crème fraiche.

Ingredienser:

200g smør

250 g sukker
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts natron
300 g hvetemel
2 ss sitronsaft
2 ss fint revet sitronskall
2 dl crème fraîche

Glasur:
3-4 dl melis
1 ss sitronsaft
1-2 ss vann

Fremgangsmåte:

Pisk romtemperert smør sammen med sukker til blandingen blir lys og luftig.

Tilsett eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg.

Sikt sammen mel, bakepulver og natron og bland det tørre inn i røren sammen med sitronsaft, sitronskall og crème fraiche. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for å blande sammen ingrediensene og rør det gjerne sammen for hånd med en slikkepott for å unngå at kaken blir tung og kompakt.

Smør og mel kakeformen, hell oppi kakerøren og jevn til overflaten.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 160°c i ca 40-45min. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.

La kaken avkjøles noen minutter før du forsiktig løsner den fra kantene på formen med en tynn kniv. Hvelv kaken over på en rist og fjern formen. La kaken avkjøles til den blir helt kald.

Rør sammen melis, sitronsaft og vann til du får en passe tykk glasur. Hell glasuren over den avkjølte kaken mens den fortsatt står på risten. Flytt den over på et passende kakefat og NYT!

formkake.jpg

Se vår nye bakeserie, Eira >>