Kanelbollekake

En smakfull og delikat kanelbollekake kan aldri bli feil. Resultatet blir saftige, luftige kanelboller med myke kanter. Dette gjør denne kaken til en favoritt for store og små kanelbolle-elskere!

Oppskrift til ca 24 boller:
bruk to runde springformer eller en langpanne.

150 g smør, romtemperert i terninger
5 dl melk
25 g gjær
en klype salt
1 dl sukker
ca 900 g - 1 kg hvetemel
1 ts kardemomme

Fyll:
100 g smør, romtemperert
1 dl sukker, bruk gjerne brunt sukker
2 ss kanel

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene i (med unntak av smør) og kjør blandingen på lav til middels hastighet i ca 10 minutter.
2. Tilsett smøret og kjør blandingen på ytterligere 10 minutter. Dekk over bakebollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted. La deigen heve til ca dobbel størrelse. Det tar ca en time.
3. Elt deigen over på en lett melet flate og del den i to. Kjevle ut hver del til ca 40 x 60 cm og smør fyllet utover slik at det er jevnt fordelt. Rull deretter deigen sammen og skjær den i ca 2 cm brede biter.
4. Kle formen(e) med bakepapir. Legg bollene med snittflaten ned, tett i tett og legg et rent kjøkkenhåndkle over. Sett de på et lunt sted til etterheving.
5. La bollene heve minst en halvtime (gjerne lengre om du klarer å vente).
6. Pensle med egg og dryss over perlesukker om ønskelig.
7. Skru ovnen på 200-215 grader og stek i 10-15 minutter på midterste rille, følg med så de ikke blir for mørke. Avkjøles litt før servering.

bollekake.jpg
Når kanelbollene legges tett i tett i form får du myke og deilige kanter. Pynt med perlesukker og melisdryss, eller lag melisglasur som du fordeler utover.

Se våre bakeprodukter her