Mangomousse

En deilig, frisk og lett mousse. Perfekt som en herlig avslutning på påskemiddagen.

Ingredienser 6 porsjoner
1 vaniljestang
1 dl vann
2 dl sukker
2 ½ ark gelatin
2 dl kremfløte
2 ferske mango eller tilsvarende mengde opptint fryst mango.
½ dl nypresset sitronsaft

Til servering
2 dl kremfløte
½ ss sukker
½ ss vaniljesukker
½-1 dl hakkede pistasienøtter, andre nøtter eller mørk sjokolade.

Fremgangsmåte

Skrell mangoen, og skjær løs fruktkjøttet fra steinen.
Kjør fruktkjøttet til en jevn masse i en blender eller med en stavmikser.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Kok opp vann med vaniljestang, vaniljefrø og sukker i en tykkbunnet gryte under omrøring.

Ta ut vaniljestangen og la laken avkjøles.
Legg gelatinen i bløt 5 minutter i kaldt vann.
Bland den moste mangofruktkjøttet i den avkjølte sukkerlaken.
Pisk 2 dl fløte til en myk krem.
Klem ut vannet av gelatinen og smelt den forsiktig i sitronsaften i en gryte.
Rør gelatinen og sitronsaften i en tynn stråle inn i mangomassen, og vend kremen forsiktig inn i den.

Fordel moussen i 6 glass og la den stå i kjøleskapet til den er stiv i minst 4 timer.

Pisk 2 dl fløte til krem og legg en raus klatt oppå hvert glass. Topp det hele med litt grovhakkede nøtter eller mørk sjokolade.

Mangomousse.jpg