Marsipankuler
Lag disse nydelige marsipankulene, så har du noe å by gjester som kommer innom i førjulstiden. Eller gi de i julegave til noen du er glad i. Hvem setter vel ikke pris på hjemmelagde julegaver? Putt kulene i en fin boks eller et glass – perfekt gave til en god venninne, kollega eller besteforeldre.
Dette trenger du:
(ca. 60 små kuler)
3 plater kokesjokolade
1 pakke marsipan
Hva du ønsker rundt kulene er opp til deg, men vår anbefaling er enten kokosmasse eller en miks av hakkede pistasjnøtter og havsalt.
Slik gjør du:
- Kutt marsipanblokken opp i terninger i ønsket størrelse og trill de til kuler.
- Kok opp vann, brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i vannbad.
- Ha kokosmasse eller miks av pistasjnøtter og havsalt i en skål.
- Bruk to skjeer til å dyppe kulene i den flytende sjokoladen. Legg de direkte i toppingen med det samme de er dekket av sjokolade. Pass på at hele kulen blir dekket av topping.
- Legg de ferdige kulene på et bakepapir eller en trefjøl.
- La kulene stå kaldt i et par timer så sjokoladen får stivnet.
- Nyt!