Påskekake

Vår kollega Ida har laget oppskrift på denne nydelige sjokoladekaken som passer perfekt til festbordet. Pyntet med marsipanegg og sjokoladeegg er dette en kake du kan servere i påsken.

_ill9663.jpgKakefat, sjokoladeegg og marsipanegg finner du hos oss.

 

Kakebunn:
4 dl sukker
6 dl hvetemel
6 ss kakao
2 ts vaniljesukker (eller 1 ts vaniljeekstrakt)
1 ts natron
4 dl vann
1 dl nøytral olje (f.eks solsikke eller raps)
1 ts eddik 7%

Slik gjør du:
Bland det tørre i en bolle. Bland det våte for seg og hell over det tørre. Bland raskt sammen. 
Spray formfett i 2 stk 20cm kakeformer og fordel røren i formene. Stekes midt i ovn på 175°C i ca 30 minutter.
La kakebunnene avkjøles 10 min i formene før du tar de ut og over på rist.


Sjokoladekrem:
300 g smør (romtemperert)
7,5 dl melis
6 ss kakao
2 ts vaniljesukker (evt 1 ts vaniljeekstrakt)


Slik gjør du:
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett kakao til alt er blandet. 
Legg en avkjølt kakebunn på fat og smør på sjokoladekrem før du legger den andre bunnen oppå. Fordel krem over hele kaken og pynt med nydelige marsipanegg og sjokoladeegg.
Dersom du vil ha flere lag kan du dele bunnene i to med f.eks en stor brødkniv. Da har du fire kakelag du kan legge sjokoladekrem mellom. Nam!

Tips:
1. Sjokoladekaken er enkel å lage, rør den raskt sammen med en håndvisp eller sleiv. Perfekt til påskefeiring på hytta fordi den holder seg godt flere dager i romtemperatur. 

2. Har du glemt å romtemperere smøret til kremen? Bruk ostehøvelen på smøret, da blir skivene romtemperert på et blunk.

3. Kaken er fin til allergikere da den er uten egg, og kan bakes med glutenfritt mel. Bruker man laktosefritt smør til kremen er den også helt laktosefri.