Sjokoladekake med smørkrem

Imponer noen du er glad i med en vakker og vinterlig sjokoladekake! Pyntet med nydelig snødekorasjon (krem eller icing). Denne kaken er perfekt til både jul og gjennom hele vintersesongen.

Sjokoladekake

  • 4 dl sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 6 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker (eller 1 ts vaniljeekstrakt)
  • 1 ts natron
  • 4 dl vann
  • 1 dl nøytral olje (f.eks solsikke eller raps)
  • 1 ts eddik 7%

Slik gjør du:

Ha det tørre i en bolle. Bland det våte for seg og hell så over det tørre. Rør det raskt sammen.

Spray formfett i 2 stk 20 cm kakeformer og fordel røren i formene. Stekes midt i ovnen på 175°C i ca 30 minutter.

La kakebunnene avkjøles 10 min i formene før du tar de ut og over på rist.

Sjokoladekrem

  • 300 g smør (romtemperert)
  • 7,5 dl melis
  • 6 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker (evt 1 ts vaniljeekstrakt)

Slik gjør du:

Pisk smør og sukker hvitt, tilsett kakao til alt er blandet.

Legg en avkjølt kakebunn på fat og smør på sjokoladekrem før du legger den andre bunnen oppå. Fordel krem over hele kaken og pynt etter ønske.

Bruk gjerne pisket fløtekrem eller royal icing for å lage snø på kaken.

 

Royal icing:

  • 1 stk eggehvite
  • 0,3 ts sitronsaft
  • 3,5 dl melis

Visp eggehvitetil den er hvit og luftig og tilsett sitronsaft. Sikt i melis og pisk til blandingen har stive topper. Royal icing vil stivne når den tørker.