Skolestart - dette bør du huske

Etter en lang sommerferie, er det igjen tid for hverdag og skolestart. Noen starter i nytt klassetrinn, noen på en ny skole, og andre starter på skolen for aller første gang. Dette bør du huske til skolestart.

En god skolesekk er viktig å huske på til skolestart. Bøker og annet utstyr veier mye, og en god sekk tar godt vare på små rygger. 

Dette bør du pakke i skolesekken:

  • Bøker med bokbind eller boksokk som beskytter bøkene.
  • Pennal med penner, blyanter, blyantspisser og viskelær.
  • Notatblokker og regneblokker.
  • Matpakke og drikke.
  • Tørre sokker i tilfelle overraskende regn.

Innhold til pennalet

Et fint og oversiktlig pennal er viktig i skolehverdagen. Dette er en av tingene som kan være ferdig pakket til skolestart.

Det finnes mange flotte pennal å velge mellom, både runde, firkantede, med etasjer og flere rom, små pennaler og mer romslige varianter.

Blyanter, penner, viskelær og blyantspisser er essensielt innhold i pennalet, og her også er utvalget stort.

Ta med barnet når pennal og innhold skal kjøpes inn. Dette kan være en viktig mental forberedelse på skolestart, og gjør det enda litt mer stas når skolen starter.

Matpakke

Uten mat og drikke duger helten ikke, heter det. En matpakke kan holdes litt mer delikat dagen gjennom, dersom den pakkes i en lufttett matboks.

Les om hvordan du lager en innbydende matpakke til skolestart.

Det finnes mange matbokser som både er tøffe og funksjonelle. Vi har et stort utvalg av matbokser med flere rom, slik at du lett kan skille f.eks. oppkuttet frukt og grønnsaker fra brødskivene. Da holder maten seg friskere og er mer innbydende etter en halv dag i skolesekken. 

Det er også viktig å ha med godt med drikke på skolen, enten på termos eller i flaske. Vi har termoflasker i flere størrelser og farger, som holder drikken kald i timesvis. 

Merking av klær og eiendeler

I barnehagen er det viktig å merke alle klær og eiendeler med navn, og du har kanskje vært flink til dette tidligere. Når barnet nå begynner på skolen er det like viktig å merke alle klær og eiendeler, slik at det ikke blir borte når det blir gjenglemt på skolen eller SFO.

Vi i Nille ønsker alle lykke til med årets skolestart!