Slik dekker du festbordet til 17.mai

Har du fått æren av å arrangere årets 17.mai-frokost? Eller blir det grillfest i hagen din i år? Enten du er typen som vil pynte bordet på 10 minutter, eller en som liker å gjøre deg litt mer flid med borddekkingen - her har vi samlet våre tips til festens borddekking.

Frokost, lunsj, brunsj eller middag


Er du den heldige arrangør av årets beste frokost? We got you covered! Rull ut 17.mai-løperen og du er allerede godt på vei med bordpynten. Et hvitt hverdagsservise blir fort festklart med en tøyserviett og en liten 17.mai-effekt. Vårt Rila-servise er klassisk hvitt og pyntes lett opp til enhver anledning. Kombiner gjerne med Rila vannglass og dessertskåler i klart glass, for et lett og delikat uttrykk.Knyt et sløyfebånd rundt dessertskålen eller tøyservietten, eller pynt opp glassene med sløyfebånd og en liten stilkblomst. En vase med bjørkeris og flagg gjør seg utmerket som festens blomsterbukett! Sett frem lys i rødt hvitt og blått, og la 17.mai-stemningen komme sigende. Enkelt, men likevel delikat!

Enkelt med engangs


Blir dere mange til bords og du vil slippe å stå i oppvasken med finstasen på? Da er papptallerkener og engangsbestikk i tre tingen. En 17.mai-fløyte gjør seg utmerket både som bordpynt og underholdning for store og små. Slipp fantasien løs og la magien i rødt, hvitt og blått utfolde seg - og vips, så er bordet pyntet og festklart!


Hagefest


Hagefest eller grillfest er en tradisjon for mange på 17.mai. Pynt opp uterommet med 17.mai-girlander og lyslenker, og gode sitteputer i stolene eller på benken. Bjørkeris i en vase gjør seg godt bordpynt, og den grønne fargen gir en fin balanse til alt det røde, hvite og blå. Med fine servietter, lys og enkel bordpynt har det ikke så mye å si om du velger å dekke med lekkert servise eller papptallerkener. Det viktigste er at både du og gjestene får den gode 17.mai-stemningen rundt bordet. Og hva er vel bedre enn å runde av dagen med en knallgod kake? Går du for pavlova, gulrotkake eller en klassisk sjokoladekake?