Slik dekker du festbordet til 17.mai

Skal du arrangere årets 17.mai-frokost? Eller blir det grillfest i hagen din i år? Enten du er typen som vil pynte bordet på 10 minutter, eller en som liker å gjøre deg litt mer flid med borddekkingen - her har vi samlet våre tips til borddekkingen på den store dagen.

Frokost, lunsj, brunsj eller middag

Er du den heldige arrangør av årets beste frokost? We got you covered! Rull ut 17.mai-løperen og du er allerede godt på vei med bordpynten. Et hvitt hverdagsservise blir fort festklart med en tøyserviett og en liten 17.mai-sløyfe. Vårt Rila-servise er klassisk hvitt og pyntes lett opp til enhver anledning. Kombiner gjerne med Sens vannglass og vinglass i rillet design, for et lett og delikat uttrykk.

Dress opp hver kuvert med skjorte og slips! Brett servietter som en skjorte og pynt med en 17.mai-sløyfe som slips. Blir det litt vel avansert for deg, er det også veldig dekorativt å knyte et sløyfebånd rundt tøyservietten eller stetten på glassene. Sett frem lys i rødt hvitt og blått, og la 17.mai-stemningen komme sigende.

Enkelt med engangs


Blir dere mange til bords og du vil slippe å stå i oppvasken med finstasen på? Eller er hagefest tradisjonen hos dere? Da er papptallerkener og engangsbestikk i tre tingen å gå for! En 17.mai-fløyte gjør seg utmerket både som bordpynt og underholdning for store og små. Slipp fantasien løs og la magien i rødt, hvitt og blått utfolde seg - og vips, så er bordet pyntet og festklart!

Er dere ute er det ekstra koselig å pynte opp uterommet med 17.mai-girlander og lyslenker. Lys i lykter gir den lune atmosfæren utover kvelden. Med 17.mai-servietter, lys og enkel bordpynt har det ikke så mye å si om du velger å dekke med lekkert servise eller papptallerkener. Det viktigste er at både du og gjestene får den gode 17.mai-stemningen rundt bordet. Og hva er vel bedre enn å runde av dagen med en knallgod kake? Går du for pavlova, gulrotkake eller en klassisk sjokoladekake?