Morsom borddekking til barnebursdag

Å dekke et morsomt bord til barnebursdagen er både enkelt og gøy! Ta utgangspunkt i barnets interesser, bruk ting du allerede har og la pynten bli en del av leken. Vi foreldre vil ofte få til så mye til barnas bursdagsfeiringer, og tenker kanskje at det må bli så stort og flott. Ofte skal det ikke så mye til for å glede bursdagsbarnet, så tenk heller at pyntingen først og fremst være gøy! Her kommer våre beste tips til morsom borddekking til barnebursdagen.

Legg en plan sammen
Snakk med barna og legg en plan sammen! Finn ut hva som fenger og engasjerer, og lag noe på barnets premisser. Bruk ting du allerede har som utgangspunkt, og vær kreativ med løsningene. Dere kan for eksempel bygge borddekorasjoner i Lego eller pynte med figurer barnet liker å leke med. Barnet har sikkert noen gode idéer her!

Hos Nille finner du det aller meste av det du trenger for å lage et innbydende og morsomt bursdagsbord. Med papptallerkener, pappkopper og servietter i et tema som barnet liker, er du langt på vei! Pynter du i tillegg med ballonger, vimpler og aktuelle farger blir det aldri feil.

Lek med pynten
Legg gjerne opp til at borddekkingen er mer enn bare til pynt, og blir en del av leken. For eksempel kan duken være av papir og bordet pyntet med fargeblyanter, slik at barna kan tegne rett på duken. Velger du hvite tallerkener kan barna tegne på de også. Med litt hjelp kan jo en ekstra tallerken bli en morsom maske. Om mamma eller pappa allerede har tegnet en liten eventyrskog på duken, og bordpynten er små dyr, da er leken raskt i gang. Inni ballongene du pynter med kan du også legge en liten overraskelse, og la det bli en morsom lek for barna å sprekke ballongene når festen nærmer seg slutten.

 

Slipp fantasien løs selvom det er temabursdag
Tenk på at selv om det er en temabursdag så trenger ikke alle detaljene være fra den samme serien. Miks gjerne på tvers av design! Det er ikke nødvendig at alt er så strikt innenfor temaet, slik vi voksne gjerne tenker at det må være. Det beste er å la fantasien få fritt spillerom.

– I en fotballbursdag kan det være kult å kombinere en fotballtallerken med en ensfarget sølvtallerken. En medalje rundt servietten gjør det lille ekstra. Og i en piratbursdag blir det en fin effekt av å kombinere pirattallerkener til maten med en desserttallerken i gull oppå. Og dersom koppen står opp ned kan den skjule en liten skatt til gjesten. 

Sjekkliste for bordet:

  • Velg et passende underlag, en duk av noe slag. Det kan være en søppelsekk (kult til Halloween-tema!), papirduk, voksduk eller en gardin med kult mønster, alt etter hva som passer ut fra temaet du velger. Ved å ha en papirduk som underlag på bordet, kan du enkelt bare løfte og dra av denne, og pakke alt som skal kastes inn i den. Så enkelt og fort kan ryddingen gjøres!
  • Gå for engangsservise så er det lett å få det til å se festlig og pyntet ut. Det finnes mange ulike farger, mønstre og tema som du gjerne kan kombinere på ulike måter. Velger du hvitt kan barna få tegne på det.
  • Bruk pynt som kan lekes med eller spises av. Eksempelvis små biler, figurer eller dukker, LEGO, dyr eller frukt. Sjokolademynter utover bordet i piratbursdagen eller sjokoladehjerter i prinsessebursdagen. 
  • Sugerør er gøy for barna, og vi har mange kule varianter: papirsugerør med mønster, papirsugerør med pynt på, sugerør i metall og fargerike sugerør i bioplast eller silikon. 
  • Morsomme masker, klovneneser, morobriller eller hårbøyler med skaper liv rundt bordet.

Hipp hurra!